Coleman Collins

Collins: Veliki sam fan Obame, ali ne vjerujem u njegovu pobjedu

Collins
26.05.2012.
u 11:56

Bilo bi realno da osvojimo prvenstvo, kaže simpatični Amerikanac

Od New Jerseya u kojem se rodio, preko Atlante u kojoj je odrastao, pa nakon toga odlazak u New York, preko Njemačke u Široki Brijeg je prije godinu dana stigao američki košarkaš Coleman Collins. Nikada nije ni sanjao da će jednoga dana igrati košarku u tom dijelu Europe. Za kratko vrijeme svog igranja u Širokom Collins je pobrao simpatije, ne samo navijača Širokog, nego i sportske javnosti ma gdje da je igrao.

Atraktivna zakucavanja

Nebeski skok i zakucavanja o kojima se priča i koja se snimaju, velika su mu specijalnost. Prvi put sam zakucao s 13 godina. Košarku sam zavolio rano. U Americi sam igrao razne ljetne, razvojne lige i nakon toga stigao u Europu. Igrao sam u Njemačkoj i prošle sezone stigao u Široki Brijeg - kazao nam je Collins, koji je trebao pripomoći mladom centru Darku Planiniću u sazrijevanju. S njim se apsolutno pogodilo, pa su tako i jedan i drugi postali ključni igrači Širokog, centarski par najbolji u BiH. Američki centar po mnogo čemu je zanimljiva osoba. Završio je fakultet, pravi je poliglot, govori engleski, njemački, francuski i španjolski jezik, mnogo čita. Na upit kako govori hrvatski jezik kazao je: Loše, pomalo učim, muči se Collins. No, bez obzira što ne zna jezik, nikakvih jezičnih barijera nema. Na svakom koraku susreće se s ljudima, razgovara i pomno prati što se sve događa, kako u sportu, pa tako i u politici. Sebe vidi u političkim vodama, ali veli kako ne bi volio izravno biti političar. Volio bih raditi u vladi, ministarstvu vanjskih poslova, diplomaciji. Ne mogu biti političar profesionalac, jer bi se grizao kada ne bih učinio ono što bih obećao, a očito toga danas u svijetu ima mnogo. Razgovarali smo i o američkim predsjedničkim izborima, te tko bi mogao pobjediti. Obamin sam fan, ali ne vjerujem da će ovaj put on pobijediti Mitta Romneya. U svijetu je gospodarska kriza. Političari koji su odradili jedan mandat, ne dobivaju drugi, jer put izlaska iz krize nisu našli. Narod hoće konkretne poteze i lideri velikih zemalja moraju ih vući kako bi se kriza prevladala. Stoga veće šanse dajem Romneyu - kaže nam igrač koga su od stranaca uz Chestera Masona, navijači Širokog najviše voljeli.

Još se privikava

Zanimalo nas je i kako se privikao na život u maloj sredini. - Bilo mi je u početku neobično. Sada se privikavam i razmišljam o ovdašnjem životu. Vi svugdje možete za malo vremena doći od treninga, utakmice, obitelji. U Americi se slabo viđam sa svojima (majka, sestra, brat, otac mu je umro prije šest godina). Danas živiš u jednom gradu, sutra u drugom, a tek putovanja s jednog na drugi kraj u velikim gradskim četvrtima. Ovamo ljudi odu u crkvu, pa nakon toga svi su na okupu, planiraju dan, idu na sportske i druge priredbe - govori nam Collins. ‘Zanimljivo bi bilo ostati...’ Prvenstvo BiH bliži se kraju i zanimalo nas je što očekuje, da li iduće sezone ostaje. Bilo bi realno da osvojimo naslov i vjerujem da ćemo ga i osvojiti. Ako i ne uspijemo, ne možemo baciti sjenu na sezonu koja je bila odlična. Igrali smo atraktivnu košarku. Ako bi Široki igrao u Eurocupu, možda bi mi bilo zanimljivo ostati. Počeli smo pregovarati, pa ćemo vidjeti. Još dvije-tri godine sebe vidim u aktivnoj košarci, ako nastavimo s ovakvim treninzima, ha, ha, šali se Collins, aludirajući na naporan rad u klubu. - Računam šest-sedam godina, ako bude sve po planu, pa ćemo vidjeti. Uz rad u diplomaciji, a kako je završio fakultet za medije i film, ništa manje nije mu zanimljiv i posao fotoreportera, filmskog producenta, jer, kako kaže, u tom svijetu ima nešto poznanika. O suigračima govori sve najbolje i drago mu je što su se ove sezone afirmirali. Posebno ističe mlade snage Bilinovca, Bošnjaka, Baraća, Planinića. Za Naletilića kaže da je sazrio u pravog playa. S Novakom je cimer i pomaže mu u učenju hrvatskog, a za Ramljaka ističe. S njim se najbolje slažem u igri. Kada te protivnički igrač probije, Ramo je odmah tu i zatvori, dobar igrač i momak - zaključuje američki košarkaš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije