Ispovijest svjedoka dvostrukog ubojstva

Ahmethodžić: Ćurevac i Hrnjić 
izrešetani su mi umrli na rukama

16.07.2016.
u 09:00

- Kruže razne priče po gradu i susjedstvu da je riječ o reketu, dilanju, da su Ćuro i Hole uzimali novac Dini od dilanja, da su mu oteli vozilo... Te priče plasiraju ljudi koji ili nisu poznavali moje prijatelje ili ih nisu voljeli. Pravu istinu Čuro i Hole odnijeli su sa sobom u grob. Zašto se ovo dogodilo, zaista ne znam – ovako je počeo svoju ispovijest Vedad Ahmethodžić zvani Vedo (24) iz Vogošće, jedini živi svjedok dvostruke likvidacije koja se dogodila 10. srpnja oko 1.15 sati u Hadži-Sulejmanovoj ulici, sarajevska općina Centar. Podsjetimo, Sadin Bahuna (25) iz Sarajeva iz automatske puške ispucao je rafal, točnije 18 metaka u Adnana Ćurevca zvanog Ćuro (28) iz Sarajeva i njegovog godinu mlađeg sugrađanina i prijatelja Edina Hrnjića zvanog Hole, koji su uslijed teških i višestrukih ozljeda preminuli na mjestu. Bahuna se nakon zločina predao policiji, a tijekom saslušanja u Tužiteljstvu priznao je kako je počinio zločin te mu je u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor.

U ispovijesti za Dnevni avaz’ Ahmethodžić je kazao kako ništa nije slutilo da će dogoditi dvostruko ubojstvo. - Čuro me nazvao poslije ponoći i rekao da dođem kod džamije iznad Gašijeve kuće. Kazao mi je: ‘Evo mene i Holeta, čekamo te da odemo na piće’. Ja sam bio u blizini Pozorišta i dok sam išao prema njima, razgovarao sam s Adnanom nekih desetak minuta. Smijali smo se, šalili... Dok sam se približavao dogovorenom mjestu, ugledao sam Bahunu kako izlazi iz suprotne ulice od džamije. Nosio je plavu torbu ili ceker i iz nje izvadio pušku. Bio je vidno drogiran. Ja sam tada viknuo: ‘Što to radiš?!’. Krenuo sam mu prići, a on se izmaknuo dva ili tri koraka. Repetirao je pušku i uperio je u mene. Ponovno sam mu kazao: ‘Što ti je, što to radiš?!’. On je samo kratko odvratio: ‘Skloni se’. Rekao sam mu opet: ‘Nemoj, Ede (Bahunina sestra) ti!’. Ali, otrčao je i počeo pucati po vozilu Golf. Ispalio je rafal s desne bočne strane vozila na kojoj je sjedio Čurevac, nakon čega je pobjegao – priča Ahmethodžić.

Prema njegovim riječima, on je prvi došao do vozila, gdje ga je dočekao pravi horor. - Čurevac je imao više ozljeda u predjelu grudnog koša i nogu. Nalazio se između dva sjedišta. Okrenuo sam ga na bok, pokušao pomoći, dati umjetno disanje... Samo jednom je ispljuvao krv... Nažalost, nije bilo pomoći, umro mi je na rukama... Hole je bio nasloljen na sjedište, otvorenih očiju... Davao je znake života, udahnuo je jednom, zakrkljao... – skoro kroz suze je ispričao Ahmethodžić. On je nadalje ispričao da je nekoliko stanara ulice Hadži-Sulejmanova izišlo na ulicu. Jedan mladić je predlagao da ustrijeljene mladiće prevezu vozilom u bolnicu, ali odmah je stigla i hitna pomoć, koja je, nažalost, konstatirala smrt mladića. Ahmethodžić kaže da mu je teško palo pisanje pojedinih medija da su Ćurevac i Hrnjić bili naoružani.

Na pitanje zna li što je natjeralo Bahunu da usmrti mladiće, Ahmethodžić nije znao reći.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije