uno bih

Akcija Spartak i Dragon: Oduzeti duhan i plin u vrijednosti od 225.300 KM

Foto: UNO BiH
1/2
27.10.2021.
u 12:58

U akcijama kodnih naziva “SPARTAK” i “DRAGON” ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području Tuzlanske županije privremeno su oduzeli duhan i plin čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 225.300 KM.

Operativna akcija kodnog naziva “SPARTAK” provedena na području TŽ na način da je lociran objekt gdje se vrši skladištenje i rezanje duhana za daljnJu distribuciju i prometovanje na “crnom tržištu” u BiH. Tom prilikom izvršen je pretres lociranog stambenog objekta i pomoćnih objekata, a sve u skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH.

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 715 kg sitno rezanog duhana bez trošarskih markica, 2615 kg duhana u listu bez korijena, kao i stroj za rezanje duhana. Aktivnosti na terenu provedene su uz asistenciju policijskih službenika MUP TŽ. Protiv osumnjičene osobe bit će podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju u Tužiteljsvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, iz člana 210 a, Kaznenog zakona BiH, prenosi N1. 

Istog dana ovlašteni službenici UNO iz regionalnog centra Tuzla u akciji kodnog naziva “DRAGON” izvršili su detaljan pregled jedne cisterne s plinom.

Tom prilikom su pronašli 19.500 kg tečnog plina koji nije bio prijavljen za redovitu carinsku proceduru. U tijeku aktivnosti na terenu korišten je NUCTECH skener, kao i ostala posebna oprema za otkrivanje krijumčarene robe. Akcija je provedena uz asistenciju službenika Odsjeka za provođenje propisa RC Sarajevo i carinskih službenika RC Tuzla. Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje, iz člana 214 Kaznenog zakona BiH.

U tijeku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je posebna oprema, kao i vozila donirana od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.

Ovakav modalitet suradnje između MUP-a TŽ i UNO pokazuje odlučnost i Ustrajnost u borbi protiv svih vidova kriminaliteta.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije