na području SŽ i HNŽ

Akcija Svitava: SIPA uhitila pet osoba i zaplijenila drogu

sipa
28.12.2021.
u 17:39

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u operativnoj akciji "Svitava“ realizirali pretrese stambenih i pomoćnih objekata na pet lokacija na području Sarajevske i Hercegovačko-neretvanske županije, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli 1,7 litara amfetaminskog ulja koje se koristi za proizvodnju speeda, kilogram kofeina, određenu količinu zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu, određenu količinu bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu speed i pet mobilnih telefona. 

Kako je prioćeno iz SIPA-e, slobode je lišeno pet osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a u vezi s kaznenim djelom posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Navedene aktivnosti su realizovane po nalogu Općinskog suda u Sarajevu u suradnji s Federalnom upravom policije, MUP-om SŽ i MUP-om HNŽ.

Osobe lišene slobode bit će provedene u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predane u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu SŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije