TŽ I SBŽ

Akcije SIPA-e: Pretresi i uhićenja na pet lokacija

02.10.2018.
u 18:06

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH i policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske i Srednjobosanske županije, postupajući po naredbi Suda BiH započeli su danas vršenje pretresa na pet lokacija.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, u tijeku pretresa pronađena je jedna mašina za razenje duhana, oko 70 kg rezanog duhana, oko 1.000 kg fabrički obrađenog duhana (stripsa), oko 2000 kutija cigareta bez akciznih markica, veća suma novca za koju postoje osnova sumnje da je pribavljena izvršenjem kaznenog djela, kao i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

''Također, u četri pravne osobe na području Orašja, Obudovca, Bijeljine i Gradačca, po naredbi Tužiteljstva BiH u tijeku je privremeno oduzimanje dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Naredbama suda obuhvaćene su četri osobe s područja Tuzle, Lukavca i Viteza, i bit će uhićena. Akcija se provodi u cilju dokazivanja postojanja elemenata kaznenog djela „Organiziorani kriminal“, iz člana 250. u vezi s kaznenim djelom „Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda“, iz člana 210a. Kaznenog zakona BiH'', priopćeno je iz SIPA-e, prenosi N1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije