izručenje

Alija Delimustafić stigao u Sarajevo

sda
Foto: N1
1/3
05.01.2017.
u 20:20

Alija Delimustafić večeras je predan u nadležnost Županijskog suda ŽS, potvrđeno je za N1.

Delimustafić je predan Županijskom sudu nakon što je ranije bio predan sudskoj policiji na Graničnom prijelazu između BiH i Hrvatske u Velikoj Kladuši.

Nakon što je Alija Delimustafić pristao na pojednostavljeno izručenje BiH, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu je dokumentaciju dostavilo Ministarstvu pravosuđa Hrvatske koje je dalo pristanak za ekstradiciju osobe za koju je potjernicu raspisao Županijski sud u Sarajevu. Uhićen je, prema međunarodnoj potjernici, u autobusu kod Karlovca na relaciji Rijeka - Zagreb.

Podsjećamo, za Delimustafićem je raspisana potjernica nakon što ga Sudska policija nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je Županijski sud odredio pritvor. Sudska policija na prijavljenoj adresi nije pronašla ni Jusu Škrijelja, za kojim je također raspisana potjernica, dok su u pritvor vraćene osumnjičene Suada Hadžić i Lejla Cerić.

Oni su osumnjičeni za kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi sa kaznenim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prijevara.

Interesantno, jedan od članova sudskog vijeća koje je donijelu odluku o njihovom puštanju na slobodu bez mjera zabrane bio je i Muhidin Hajdarević. On je nakon druge odluke drugog sudskog vijeća koje je produžilo pritvor osumnjičenima podnio zahtjev Visokom sudskom i tužiteljskom BiH za razrješenje jer želi u mirovinu, iako mu mandat još ne ističe.

Kako saznajemo iz izvora bliskih ovoj pravosudnoj instituciji, Hajdarević je povukao zahtjev za mirovinu te će se, kako sada stvari stoje, vratiti u Županijski sud Sarajevo nakon što je donesena odluka o izručenju Delimustafića.

Treba napomenuti da su, osim njega, sudsko vijeće koje je osumnjičenog pustilo iz pritvora bez mjera zabrane činili još Adisa Zahiragić i Braco Stupar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije