PRAVOSUĐE

Bjegunac iz BiH izbjegao kaznu za trovanje žene i ljubavnika

ibro
agencije
07.01.2014.
u 09:24

Topić ih je pokušao otrovati tako što je spojio plinsku bocu na cijev centralnoga grijanja

Zbog bitne povrede odredbe Zakona o kaznenom postupku, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru žalit će se na presudu kojom je 55-godišnji Ibro Topić iz Bihaća oslobođen krivnje za pokušaj dvostrukog teškog ubojstva. Ovaj državljanin RH i BiH optužnicom se teretio da je početkom lanjskog siječnja u kući u Sv. Filipu i Jakovu plinom pokušao usmrtiti bivšu suprugu Radojku (53) i njezina partnera (40), no na sudu je ta optužba odbačena. Sudac Boris Radman utvrdio je da u opisu optužnice ne stoje obilježja kaznenog djela koje opisuje teško ubojstvo u pokušaju, pa je 55-godišnjaka pustio na slobodu.

Iz prizemlja

Naime, kako se navodilo u optužnici, Topić ih je pokušao otrovati tako što je spojio plinsku bocu na cijev centralnoga grijanja. Iz podruma kuće gdje živi, plin je pustio u prizemlje gdje je bila otvorena cijev jednog radijatora, no njegova bivša supruga i njezin partner koji tamo žive, osjetili su plin i pozvali policiju koja je “otkrila” što su svi u ovom malom primorskom mjestu već znali - da Topić već šest godina izbjegava zatvorsku kaznu na koju je bio osuđen u BiH. Iako se još od 2007. nalazi na Interpolovoj tjeralici zbog kaznenih djela počinjenih u BiH, za što je osuđen na šest i pol godina zatvora, 55-godišnji Topić je sve do početka lanjskog siječnja mirno živio u Sv. Filipu i Jakovu.

- Nakon što je iz bihaćkog Istražnog centra nakon izricanja presude prebačen u Zenicu, pobjegao je nakon dva mjeseca i vratio se u Zadar.

Sklon nasilju

Nakon rastave, nastavio je živjeti u podrumu, a ja u prizemlju kuće. U Bosnu i Hercegovinu, unatoč njihovu zahtjevu iz 2008., nije izručen jer ima hrvatsko državljanstvo - navodi Radojka, koja je Ibru policiji prijavljivala zbog obiteljskog nasilja.

- Za Topićem raspisana međunarodna tjeralica jer pobjegao iz zatvora jer je 24. prosinca 2005. s Emirom Softićem oteo Dragana K. iz Velike Kladuše. Uzeli su mu 30.000 maraka, 10.300 eura i vozilo “vento”. Žrtvi su se pri otimačini predstavili kao policajci u civilu - navode iz FUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije