Banja Luka

Bombaš koji je ubio vozača još godinu dana na liječenju

13.12.2015.
u 07:00

Željku Stevanoviću (49) iz Banje Luke, koji je u neuračunljivom stanju bombom usmrtio vozača Autoprijevoza Boru Topića (55), za još godinu dana produžena je mjera prisilnog smještaja i obveznog psihijatrijskog liječenja u klinici zatvorenog tipa u Sokocu.

Presudom, koja je donesena u lipnju prošle godine, ostavljena je mogućnost da se ova mjera produžava na osnovi nalaza psihijatrijskih vještaka. Najnoviji nalaz pokazao je kako postoji potreba da Stevanović i dalje ostane na liječenju. On je 13. ožujka 2014. na stajalištu kod Poljoprivredne škole, u banjolučkom naselju Lazarevo, u gradski autobus ubacio ručnu bombu koja je eksplodirala i usmrtila vozača Topića. Ozlijeđeni su putnici Goran Pećanac i Ivan Ivanović. Ubojica je tada pobjegao, ali je uhićen dan poslije.

- Kada je Topić otvorio vrata kako bi primio putnike, Stevanović je ubacio bombu na njegovo sjedalo. Bomba je eksplodirala u Topićevoj lijevoj ruci kada ju je pokušao izbaciti van. Motiv je bio taj što ga vozač nekada ranije nije povezao jer nije imao kartu - podsjećaju iz policije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije