Švicarska protiv selefije iz BiH

Bosanac djeci zabranio plivanje i skijanje pa dobio 4 mjeseca robije

12.06.2016.
u 07:00

Četrdesetogodišnji Emir Tahirović iz BiH, pripadnik selefijskog pokreta koji živi s obitelji u švicarskom St. Margetenu, morat će četiri mjeseca provesti iza rešetaka jer svojoj djeci zabranjuje izvannastavne aktivnosti. Nakon upozorenja iz škole, odmah su reagirale interventne i socijalne službe.

Naime, potvrdilo se da najstarijoj 14-godišnjoj kćeri Tahirović zabranio ići na plivanje jer, kako on tumači, tako postaju vidljive obline njezina tijela. Drugoj je kćeri zabranio skijanje, a sinu sudjelovanje na natjecanju u pjevanju.

- Vlasti St. Gellena neuspješno su pokušavali Tahirovića natjerati da promijeni tvrdi stav pa su ga na kraju odlučili sankcionirati zbog nepoštovanja kantonalnog zakona o osnovnom obrazovanju - navode iz policije, dok Tahirović i dalje ima svoju verziju.

- Draže mi je otići u zatvor nego počiniti grijeh - mišljenja je i nakon što mu je sud “odrezao” četiri mjeseca zatvora. Podnio je žalbu, čime se proces malo produljio, ali ne i kazna.

- Odlučili su kazniti ga s četiri mjeseca zatvora jer teško je povjerovati da će Tahirović, koji živi od socijalne pomoći u mjesečnom iznosu od 3800 franaka, moći platiti visoku novčanu kaznu - tvrde socijalni radnici. Ipak, Tahirović se očito ne uzbuđuje previše zbog svega toga, ističući svoju svjesnost sporosti pravne države i poručujući kako neće odstupiti od svojih uvjerenja ni pod cijenu života. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?