Proglašen bolesnim

Bosancu neće suditi za pokolj u Austriji

11.06.2016.
u 08:00

Alen Rizvanović (27), rodom iz Bosanske Krajine, koji je sredinom prošle godine u austrijskom gradu Graz terencem usmrtio troje ljudi, uključujući i 4-godišnjeg dječaka, te ozlijedio 34 osobe, bit će prebačen u psihijatrijsku bolnicu.

Naime, austrijski sud smatra kako je Rizvanović paranoidni shizofreničar pa neće biti optužen za ubojstvo, piše Krone.at.

Kako je riječ o krajnje problematičnoj osobi, posvjedočila je i njegova supruga Elena koja je navela da ju je Alen mučio i nogama udarao svaki dan, pa čak i dok je bila trudna, a tada je i htjela pobjeći. Nakon toga, otkriva Elena, uslijedile su prijetnje smrću njoj i njezinoj obitelji u BiH.

- Htio je da budem rob koji će rađati djecu, kuhati i čistiti. Želio je da nosim maramu, a ja sam živjela u strahu da će nešto uraditi mojoj obitelji u BiH. Kada je kupio pištolj, rekao mi je da će ih sve ubiti i baciti u more - rekla je Elena.

Na vlastitu želju, ova 22-godišnjakinja smještena je u sklonište s dvoje djece.

- Kada sam čula za Alenov krvavi pohod, bila sam šokirana. Boli me kad samo pomislim da je to mogao uraditi - kazala je Elena. Podsjećamo, Rizvanović je 20. lipnja 2015. ubio tri osobe i ranio 34 zaletjevši se terenskim vozilom u Grazu među pješake.

Optužen je za namjerno zalijetanje u više desetaka pješaka na pješačkoj zoni u središtu grada, nakon čega se predao policiji.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije