mirno spavaj, anđele

Čapljina oplakuje Lanu (18). Na kobnoj cesti već su ginuli pješaci, mještani peticijom traže radar

04.07.2020.
u 14:00

Čapljina i cijela Hercegovina oplakuju tragično stradalu 18-godišnju Lanu Jurković iz Gabela Polja. Nesretna je djevojka, pred kojom je bio cijeli život, smrtno stradala u noći na petak oko 3.25 nakon što ju je automobilom pokosio 27-godišnji M. K., također iz Čapljine. Tragedija se dogodila u Ulici hrvatskih branitelja pokraj čapljinskog groblja gdje su se, nažalost, već događala stradanja pješaka sa smrtnim posljedicama. Kako Večernji list neslužbeno doznaje, Lana se te kobne noći vraćala s posla iz Trebižata, gdje je radila u jednom ugostiteljskom objektu. Kako je iz Gabela Polja, u Trebižatu je spavala kod rodbine jer joj je tako bilo bliže odlaziti na posao i vraćati se. Nije ni slutila kako će joj to biti posljednji dan u životu... Bez svoje su Lane u samo jednom trenu zauvijek ostali roditelji Milenko i Nataša te brat Leon. Lana će biti ispraćena na vječni počinak u nedjelju, 5. srpnja u 18 sati na groblju sv. Josipa u Gabela Polju.

Kako su izvijestili iz MUP-a HN županije, u teškoj su prometnoj nesreći sudjelovali pješakinja Lana Jurković (MUP objavio samo inicijale stradale, nap. a.), M. K. (1993.) iz mjesta Nakovanj (Šuškovo Naselje, nap. a.) s vozilom marke Audi te parkirano vozilo marke Citroen. Upravljajući Audijem M. K. je udario u parkirani Citroen, a potom i u nesretnu Lanu koja je preminula uslijed zadobivenih teških ozljeda. Kako je također navedeno iz MUP-a HNŽ-a, vozač M. K. lišen je slobode zbog prisutnosti alkohola u organizmu.

- Na licu mjesta izvršen je očevid, a o svemu je upoznat tužitelj - stoji također u priopćenju MUP-a.

Kako doznajemo od mještana, zbog nesigurne prometnice na kojoj je poginula i Lana i pravca kojim se često vozi nedopuštenom brzinom, potpisivana je i peticija za postavljanje radara. Zasad još bez rezultata.

Inače, u nepuna dva tjedna ovo je drugi izgubljeni mladi život u Čapljini. Podsjetimo, nedavno je nakon za život opasnih ozljeda zadobivenih u teškoj prometnoj nesreći u naselju Modrič poginuo 28-godišnji Ivan Brkić, mladi rukometaš Rukometne akademije Čapljina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije