nogomet

Čelik i Tuzla City i treći put ove sezone odigrali neriješeno 1:1

Fena
20.04.2019.
u 18:59

Susret 27. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine između zeničkog Čelika i Tuzla Citya, kao i prethodna dva ovosezonska međusobna duela ova dva tima, okončan je identičnim rezultatom - 1:1 (0:0).

Prvi su ozbiljnije bili zaprijetili gosti, kada se nakon asistencije Miloša Stojčeva u 16. minuti Nermin Crnkić našao sam na oko osam metara ispred domaćeg golmana Bojana Pavlovića, koji je njegov šut skrenuo u korner.

Čelik je u 20. minuti ostao bez stopera Luke Miletića, koji se povrijedio pa je umjesto njega ušao Harun Vardo, koji je već u 26. minuti iz istog razloga napustio igru. Njega je zamijenio Almir Ćubara.

Dobru akciju u 43. minuti u gol nije uspio pretvoriti Haris Dilaver, koji je lukavo šutirao ali se lopta od stative odbila u gol-aut. Već minutu kasnije domaći su imali još jednu šansu, ali je šut Anela Dedića sa oko 15-ak metara završio pored gola pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Čelik je na početku drugog poluvremena poveo s 1:0, a strijelac je bio Ševko Okić koji je u 47. minuti šutirao i pogodio sa ivice 16-erca. Gosti su poravnali u 54. minuti, kada je bivši igrač Čelika i stoper Tuzlaka Jovo Kojić sa 20-ak meatra silovito raspalio i savladao Pavlovića za 1:1.

Pavlović je u 62. minuti obranio šut iz blizine koji je bio uputio Crnkić. Nakon grubog prekršaja Vladimir Grahovca u 76. minuti, zbog čega je dobio žuti karton, domaći kapiten Anel Dedić dobio je zbog prigovora žuti karton.

Dedić je nastavio prigovarati pa je od sudije Matea Muse dobio i crveni karton, a Čelik je susret nastavio s 10 igrača. Zadnju su priliku imali gosti, ali je šut Edina Murge u sudijskom vremenu završio pored gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa su obje ekipe osvojile po bod, a meč sa tribina Bilinog polja danas je pratilo oko 2.000 navijača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije