Spektakularna pljačka

Cestovna pljačka: "Zoljom" ukrali stotine tisuća KM

23.09.2015.
u 06:15

Nakon pet godina od Širokog opet proradila banda u Gradišci

Maskirani razbojnici, naoružani automatskim puškama i raketnim bacačem "zolja" opljačkali su jučer blindirani kombi Agencije za osiguranje "Sector security" iz kojega su ukrali više stotina tisuća maraka, a hicem iz puške ranili zaštitara Đ. B. koji je bio suvozač u kombiju.

Pljačka se dogodila jučer oko 13 sata na autocesti Gradiška - Banja Luka. Kako se neslužbeno spominje, radnici "Sectora" su s dva blindirana kombija i jednim civilnim automobilom prevozili veću količinu novca kada su ih u Cerovljanima kod Gradiške presrela dva automobila. Oba vozila su im se prepriječila na cesti, a potom su iz njih izišla četvorica maskiranih razbojnika koji su odmah zapucali prema blindiranim kombijama i tako ih natjerali da se zaustave.

- Pucali su izravno prema kombijama i četiri hica pogodila su u vjetrobransko staklo prvog vozila. Jedan od tih hitaca pogodio je točno u visini glave vozača i prava je sreća da je riječ o neprobojnim staklima jer bi ga vjerojatno na mjestu ubio. Nakon što su zaustavili kombije rasklopili su ručnim bacač "zolja" i zaprijetili zaštitarima da će ih "dići u zrak" ako ne otvore vrata kombija - pričali su okupljeni. Naime, iz straha za svoj život zaštitari su "popustili" i suvozač je izišao iz kombija i otvorio im zadnji dio vozila iz kojega su pokupili kovčege s novcem. Prema neslužbenim saznanjima, razbojnici su i po ulasku u zadnji dio blindiranog dijela pucali iz pušaka, a jedan metak se odbio i zaštitara pogodio u ruku. Portal Večernjeg lista BiH podsjeća kako se istovjetna pljačka u kojoj je također prijećeno 'zoljom' dogodila prije pet godina u Dužicama između Gruda i Širokog Brijega kada je iz blindiranog kombija ukradeno spektakularnih 3,6 milijuna eura UniCredit banke, što je do sada najveća cestovna pljačka u povijesti BiH. Tada su razbojnici bili obučeni u odore specijalne policije. Do sada počinitelji nisu pronađeni pa istražitelji povezuju ova dva slučaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije