Od Srbije

Crna Gora traži izručenje bh. državljanina Zorana Vukovića

izrucenje
23.01.2016.
u 12:51

Crnogorsko Ministarstvo pravde zatražilo je od Beograda izručenje bh. državljanina Zorana Vukovića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubojstva tročlane obitelji Klapuh iz Foče 6. lipnja 1992. godine.

Molbom Ministarstva pravde od 18. siječnja zatraženo je izručenje osuđenog Zorana Vukovića, a odluku hoće li taj zahtjev biti realiziran donijet će nadležni organi u Srbiji, javlja Tanjug. 

Vuković je skoro mjesec dana u ekstradicijskom pritvoru.

Uhićen je 25. prosinca na graničnom prijelazu Kotroman, kada je iz BiH ušao u Srbiju. Kontrolom je utvrđeno da je Crna Gora za njim raspisala međunarodnu tjeralicu. 

Vuković je, naime, zajedno s Jankom Janjićem, Radomirom Kovačom, Zoranom Simovićem i Vidojem Golubićem 1992. bio pripadnik specijalnog odreda "Dragan Nikolić", Karadžićeve i Mladićeve srbijanske vojske.

Istraga je pokazala da su petorica optuženih 6. lipnja 1992. na teritoriju Crne Gore, ubili tročlanu obitelj Klapuh iz Foče.

Također je utvrđeno da su za novac prebacili obitelji Klapuh iz BiH u Crnu Goru. No, kada su, 6. lipnja 1992. godine, prošli carinu i stigli nadomak brane Mratinje, zaustavili su se kod Mosta Obrada Cicmila izveli ih iz vozila i likvidirali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije