Krijumčarenje ljudi

Čulo priznao krivnju i pristao na zatvor

culo01_nnn_bih_11092015
12.09.2015.
u 06:30

Sud bih izreći će Tihomiru Čuli kaznu zatvora u rasponu od dvije do pet godina

Četrdesetpetogodišnji Tihomir Čulo iz Mostara, koji je prošle godine zajedno s Danijelom Čepom, Feđom Jahurom, Fatmirom Murtezijom, Vedranom Derviškadićem, Denisom Puljićem, Milijanom Borasom, Željkom Boras i Nikolom Martinovićem optužen za kazneno djelo organiziranja skupine ili udruge za izvršenje kaznenih djela trgovine ljudima i krijumčarenje migranata u vezi s kaznenim djelom krijumčarenja ljudi, sklopio je sporazum o priznanju krivnje s tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Prema navodima optužnice, navedeni optuženi su na području općine Ljubuški u razdoblju od 25. siječnja 2013. do 26. travnja 2013. godine, kao skupina za organizirani kriminal, iz BiH u Hrvatsku na mjestu gdje prelazak granice nije dopušten, za određene novčane iznose, izvršili 10 kazneno-pravnih radnji krijumčarenja više od 50 migranata preko državne granice.

Tužitelj i obrana suglasni su da, na osnovi sporazuma, Sud BiH izrekne kaznu zatvora u rasponu od dvije do pet godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije