ISIL U LIBIJI OTEO PRVOG BALKANCA

Dalibor Savičić (39) Srbijanac s austrijskom putovnicom otet u Libiji

dal
10.03.2015.
u 09:31

Austrijanca srpskog podrijetla oteli su pripadnici islamske države, zajedno sa skupinom radnika na naftnom polju u Libiji.

U napadu na naftno polje u Libiji ubijeno je 11 pripadnika osiguranja, a skupina od devet stranaca je oteta. Među njima je i, javlja B92, Dalibor Savičić iz Linza, državljanin Austrije srpskog podrijetla. Informaciju je potvrdilo Ministarstvo vanjskih poslova Austrije. 'Imamo sigurne informacije da je skupina stranaca, koja se nalazila na naftnom polju al-Gani, kada su ga 6. ožujka napali teroristi Islamske države, u rukama terorista', navodi se u priopćenju. Nije poznato gdje se trenutno oteti nalaze, a nitko do sada nije zatražio ni otkupnine ni uspostavio bilo kakav kontakt ili zahtjev. Prema procjeni austrijskog ministarstva, u Libiji se trenutno nalazi 20 do 30 Austrijanaca, koji rade na naftnim poljima i u tvrtkama koje se bave osiguranjem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije