Pozlilo mu

Darko Elez još nije izručen BiH, na aerodromu u Sarajevu opsadno stanje

03.03.2021.
u 18:11

Darko Elez još nije izručen BiH, saznaje Blic. Njemu je navodno pozlilo prijee nego što je krenuo za Sarajevo i još se nalazi u Srbiji.

Podsjećamo, Apelacijski sud u Beogradu je sredinom veljače pravomoćno odlučio da su ispunjeni uvjeti za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih djela organiziranog kriminala.

Sud je odbio žalbu Elezovog odvjetnika i potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu iz siječnja, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje zbog niza teških krivičnih djela organiziranog kriminala izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Tim rješenjem je odbijen dio molbe BiH za izručenje Eleza povodom drugog niza krivičnih djela izvršenih od 2005. do 2009. godine, jer tada nije bio na snazi Ugovor o izručenju između Srbije i BiH.

Elez se nalazi u ekstradicijskom pritvoru od uhićenja u prosincu u Beogradu, gdje živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriju Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela, piše Srna.

 

Elez je i jedan od najbitnijih suradnika nedavno uhićenog Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja.

BiH traži izručenje Eleza radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred ovdašnjim sudom zbog krivičnog djela organiziranog kriminala.

Tužiteljstvo BiH saopćilo je ranije, nakon uhićenja Eleza u Beogradu, da traži njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao “Lutka”, kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regije.

Ta istraga se odnosi na teška krivična djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubojstva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubojstava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih djela na štetu oštećenih osoba sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije