ili do nove odluke Suda

Delimustafiću tri mjeseca pritvora

sad
14.04.2017.
u 21:43

Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH uvažio žalbu Tužiteljstva Županije Sarajevo (ŽS), Županijski sud Sarajevo je ponovo odredio pritvor osumnjičenima Aliji Delimustafiću i Lejli Cerić u trajanju od tri mjeseca, ili do nove odluke Suda, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu ŽS.

Iz Tužiteljstva navode da postoji osnovana sumnja da su Alija Delimustafić, Lejla Cerić i Suada Hadžić počinili kaznena djela koja im se stavljaju na teret, te da postoje posebni pritvorski razlozi za Delimustafića i Cerić.

Delimustafić i ostali, osumnjičeni su u predmetu kodnog naziva „Pravda“, a terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona od sudije, pranjem novca i prevarom.

Konkretno, akteri ovog slučaja dovode se u vezu s malverzacijama, odnosno nezakonitom prodajom i knjiženjem nekretnina.

Županijsko tužiteljstvo Sarajevo je istražne radnje u ovom predmetu provodilo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (USKOK), te u suradnji s Upravom za organizirani i teški kriminal MUPRS-a, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno- sigurnosna agencija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije