Svi osumnjičeni su hrvatski državljani

Desetorica muškaraca osumnjičena za krijumčarenje migranata iz BiH u Hrvatsku

migranti
03.11.2022.
u 15:54

Svi osumnjičeni su hrvatski državljani, a policija ih tereti da su od lipnja do studenog organizirali prebacivanje najmanje 50 državljana Turske i Kine iz Bosne i Hercegovine na područje Metkovića i Imotskog te dalje na područje Splita i Zadra

Desetoricu muškaraca dubrovačko-neretvanska policija osumnjičila je da su u najmanje 15 navrata organizirali nezakonito prebacivanje najmanje 50 turskih i kineskih migranata iz BiH u Hrvatsku, a trojicu od njih je uhitila.

Svi osumnjičeni su hrvatski državljani, a policija ih tereti da su od lipnja do studenog organizirali prebacivanje najmanje 50 državljana Turske i Kine iz Bosne i Hercegovine na područje Metkovića i Imotskog te dalje na područje Splita i Zadra, iako su znali da ne ispunjavaju uvjete ulaska i boravka u Hrvatskoj.

Iz dubrovačko-neretvanske policije izvijestili su kako je to rezultat jučer finaliziranog višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, kojim je dokazana sumnja na počinjenje više kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.

U suradnji sa splitsko-dalmatinskim kolegama osumnjičili su muškarce u dobi od 57, 56, 54, 50, 44, 39, 34, 23 (dvije osobe) i 19 godina, a nakon pretrage obiteljskih kuća njih petorice oduzeti su im mobiteli i novac stečen ovim kriminalnim aktivnostima.

Uhićena su trojica osumnjičenih te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, dok je preostalih sedam kazneno prijavljeno u redovnoj zakonskoj proceduri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije