UTVRĐUJE SE UZROK

Djeca otrovana na brodu su stabilno, ali i dalje životno ugrožena

Miranda Čikotić/PIXSELL
14.08.2019.
u 09:13

Još uvijek se utvrđuje točan uzrok smrti muškarca pronađenog na brodu kod Hvara, te trovanja još pet osoba koje su helikopterom prevezene u splitsku bolnicu. Riječ je o talijanskim turistima, među kojima je dvoje djece.  

- Tijekom noći djeca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Cijelo vrijeme radimo sve mjere intenzivnog liječenja i tako ćemo nastaviti. Mi se svakako nadamo pozitivnom ishodu, ali vrijeme će pokazati kako će biti i kakve će biti posljedice - kazala je liječnica splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju, doktorica Tanja Kovačević za HRT. 

U splitskom KBC-u najavljena je konferencija za novinare u 10 sati na kojoj bi trebale biti objavljene službene informacije o uzrocima trovanja. 

Muškarac koji je umro je 57-godišnji menadžer sa Sicilije koji je bio na odmoru s obitelji. Njemu je pozlilo u brodskom WC-u te je pri padu udario glavom u zid. Prema riječima drugog nastradalog Talijana, svi otrovani spavali su na desnoj strani broda.  Svi mi koji smo se otrovali spavali smo na brodu na desnoj strani. Rekao bih da je uzrok trovanja plin koji se u kabine uvukao kroz otvore za klimatizaciju, mislim da je u pitanju kvar na tom sustavu. Uvjeren sam da hrana nije u pitanju jer djeca nisu ni okusila večeru, a najteže su stradala. U restoranu nas je večeralo šestero, nas četvero smo imali simptome, dok je dvoje naših prijatelja dobro - rekao je za Večernji list iz bolničke sobe u Splitu gdje se sa suprugom oporavlja od trovanja Bruno Mancuso. Bivši talijanski senator dio je društva talijanskih turista čije je ljetovanje završilo smrću 57-godišnjeg Eugenija Vincija, dok je dvoje djece - jedno Vincijevo, drugo njegove partnerice - u teškom stanju. 

Na Hvaru su šokirani. O događaju bruji cijeli otok. – Do broda je prvo došlo vozilo hitne pomoći i policija, a nedugo poslije stigao je i vojni helikopter, odvezli su dvoje djece. Policija je poslije dovela ženu i nju su odvezli u splitsku bolnicu – ispričao nam je očevidac s Hvara za Večernji list.. Prema neslužbenim informacijama talijanski turisti u Hvaru otrovali su se ugljičnim monoksidom koji je iscurio iz generatora brodskog motora, piše Dnevnik.hr.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije