DETALJI TRAGEDIJE

Dječaku je gliser prešao preko glave dok je bio na napuhancu

Hrvoje Jelavic/Pixsell
19.07.2020.
u 17:03

Dječak koji je jučer poginuo na Kornatima ljetovao je s obitelji na otoku Ugljanu, doznaju neslužbeno 24sata.hr. 

Kako pišu, gliser koji je vukao napuhanac na kojem se vozio je vjerojatno prešao i preko njega i napuhanca.

Otkrivaju nove detalje tragične smrti mladića (14) iz Nizozemske koji je preminuo na tzv. banani koju je vukao gliser na Kornatima.

Kako neslužbeno doznaju 24sata, jučer oko 13 sati, 20-godišnji Hrvat je upravljao gliserom koji se zaputio iz mjesta Preko na Ugljanu. Pri vožnji kod otoka Žut, 'banana' je po inerciji završila ispred broda. Gumenjak je prešao preko 14-godišnjaka i nanio mu teške ozljede glave. Pokušali su ga reanimirati, odveli su ga u šibensku bolnicu, ali, nažalost, bilo je prekasno. Preminuo je. Napravili su obdukciju i rezultati još nisu objavljeni. 

Očevid je bio gotov u subotu navečer, a 20-godišnjaka su odveli pritvorskom nadzorniku. Ispitat će ga državno odvjetništvo i utvrditi ima li razloga za zadržavanje u pritvoru. 

Nesreća je potresla Šimu Ježinu, ravnatelja Nacionalnog parka Kornati.

- To je tragedija i pozivam na oprez sve sudionike pomorskog prometa. Vodite računa o plovidbi - rekao je.

Robert Baljkas, lučki kapetan u Šibeniku, naglašava da glisiranje na području Kornata svakako nije dozvoljeno te da je maksimalna brzina na tom području šest milja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?