EKSPLOZIJA

Djevojci pukla bomba u ruci dok je bila s trojicom mladića

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
13.02.2014.
u 09:16

Dvadesetogodišnja Enisa Eminović teško je ozlijeđena nakon što je preksinoć sama aktivirala eksplozivnu napravu u sarajevskoj Ulici Nahorevo. - Djevojka je zadobila teške ozljede šake te je smještena na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju. Ozlijeđenoj su vitalno nastradali prsti šake te joj je predložena hospitalizacija nakon ukazane pomoći. Međutim, djevojka je to odbila te je otpuštena - kazala je Biljana Jandrić, bolnička glasnogovornica.

Cijela drama

Kako doznajemo, cijela drama se odigrala oko tri sata ujutro, i to dok su s djevojkom u društvu bili i trojica mladića. Kako je potvrđeno u MUP-u, u jednom trenutku djevojka je napustila svoje društvo, koje je inače dobro poznato policiji, i otišla u drugu prostoriju gdje je aktivirala nepoznatu eksplozivnu napravu. - Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanje opće opasnosti, uhićeni su A.R., A.G. i S.H. te predani u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Sarajevo. Policija dalje nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog kaznenog djela - naveo je glasnogovornik Irfan Nefić.

Samo tjedan ranije

Inače, još jedna djevojka iz Sarajeva se nedavno dohvatila oružja i slučajno ranila svoga momka. Riječ je o Arneli Ožegović (19), koja je osumnjičena da je 4. veljače u Humskoj ulici na broju 104 u naselju Pofalići teško ranila u trbuh Veldina Šaraka (20).

- Moja je klijentica duže razdoblje bila u vezi s ranjenim. Tog dana kada je ranjen, u kući je bilo društvo. Pištolj nije vlasništvo Ožegović niti ranjenog Šaraka nego treće osobe, koja je bila s njima u prostoriji. Slučajno je opalio. Čim se Šarak probudio u bolnici, pitao je za svoju djevojku, kao i ona za njega - izjavio je novinarima odvjetnik Omar Mehmedbašić. Mladićevo zdravstveno stanje trenutačno je stabilno.

- Mladić je probuđen, komunikativan, ali se, s obzirom na ozljede, i dalje tretira kao težak pacijent - rekla je Biljana Jandrić. Podsjećamo, incident se dogodio u kući Veldina Šaraka, gdje ga je teško ranila njegova djevojka Arnela Ožegović. Na mjesto događaja odmah je stigla ekipa Hitne pomoći, nakon čega je mladić prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi daljnje hospitalizacije. Liječnici su konstatirali da je Šarak zadobio teške ozljede trbuha i krvnih sudova. Na mjestu događaja policajci su uhitili Edina Mutića (20) iz Sarajeva s dva pištolja s okvirom i streljivom. Istog dana u istoj ulici policajci su zaustavili Edina Mujkanovića (20) iz Gračanice, kod kojeg je pronađeno pet paketića marihuane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije