Društveni problem

Djevojčica (15) se pokušala ubiti skokom sa zgrade u izgradnji zbog loših ocjena

27.02.2016.
u 07:00

Petnaestogodišnja R. P. iz Kalesije, koja je prekjučer pokušala izvršiti samoubojstvo skokom s prvog kata zgrade u Ulici žrtava genocida Srebrenice, usred Kalesije, smještena je u Kliniku za ortopediju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i njezino stanje je stabilno.

- Maloljetna pacijentica ima višestruke ozljede, svjesna je i komunikativna. Osim ozljeda u predjelu glave, teško su oštećena i dva pršljena.- navode iz UKC-a Tuzla. Podsjetimo, 15-godišnja učenica Osnovne škole u Kalesiji prekjučer je u poslijepodnevnim satima, oko 15.30, skočila s prvog kata zgrade u izgradnji.

Za vrijeme nastave

Kako se neslužbeno spominje, djevojčica je sa zgrade skočila za vrijeme nastave. Naime, istog dana majka joj je dolazila na informacije, te je, navodno, zbog loših ocjena vikala na kćer i oduzela joj mobitel pred razrednicom Jasnom Krstanović. Nakon trećeg sata, djevojčica je svom prijatelju ostavila pismo te mu kazala da ga preda njezinoj majci, a potom otišla do zgrade udaljene 300 metara od škole i skočila.

Učenica, koja nije nikoga okrivila za svoj postupak, u pismu je, navodno, napisala kako joj je žao što ima loše ocjene, te da joj je žao majke koja je oboljela. Nikoga nije okrivljivala za svoj čin. Dječak kojem je djevojčica predala pismo je rekao da o tome nije obavijestio direktora jer je mislio da se ona samo šali. Pismo je predano policiji.

- U školu je dolazila njezina majka s kojom smo obavili razgovor. Znamo da je njoj i njezinoj kćeri najteže. Najvažnije je da učenica ostane živa i da se oporavi. R. P. je povučena - kazao je jučer Fahrudin Hamzić, ravnatelj OŠ “Kalesija”, navodeći kako učenica jest imala lošije ocjene, ali da nikada nije bilo nikakvih drugih problema. U ovoj osnovnoj školi su isključili mogućnost da vršnjačko nasilje ima ikakve veze s očajnim činom ove učenice. I pedagog Zlatan Paloš potvrđuje ove navode.

Nisu se žalili

Nikada se ni učenica ni njena majka nisu požalile ni meni, ni razredici Jasni Krstanović ni direktoru da imaju bilo kakvih problema. Štaviše, kako nam je rekla razrednica, njene kolege iz razreda su u nekoliko navrata skupljali novac i njoj uručili, kaže Paloš, dodajući da su početkom škole održane radionica za sve nastavnike o vršnjačkom naselju i sugerisano im da o tome razgovaraju sa učenicima. Upravo u veljači je počeo i rad s učenicima o međuvršnjačkom naselju. Kako se dalo čuti, i nastavnici i učenici su još u šoku. Neki nastavnici su pili i leksaurine. Tako se umalo nastavila stravična serija maloljetničkih samoubojstava, a od prosinca su bila tri u BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije