Tragedija

Djevojka (21) poginula u prijateljičinom vozilu

27.09.2016.
u 09:00

Kristina Rosić (21) iz Livna izgubila je život jučer 40 minuta poslije ponoći na magistralnoj cesti M-16 Livno – Kamensko, u mjestu Guber, gdje se dogodila teška prometna nesreća. Tom prilikom još su dvije osobe zadobile teške ozljede. Od glasnogovornika MUP-a HBŽ-a Ivice Vrdoljaka doznajemo da je 47-godišnji P. Velić iz Livna, upravljajući vozilom BMW, registracijskih oznaka E43-M-615, iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotni kolnički trak i izravno udario u vozilo peugeot (075-T-481), koje se kretalo iz suprotnog smjera. Tim vozilom upravljala je V. Dolić (20) iz Livna, koja je zadobila teške ozljede te je prevezena u KBC Firule u Splitu, dok je njezina suvozačica, Kristina Rosić (21), nažalost, podlegla na mjestu tragične nesreće.

Vozač BMW-a također je zadobio teške ozljede i zadržan je u Županijskoj bolnici u Livnu na daljnjem liječenju. Podrobnijih podataka iz službenih izvora nismo mogli dobiti, izuzev da je krv vozača BMW-a uzeta za analizu te da će se po okončanju vještačenja znati je li bio u alkoholiziranom stanju. No, sudeći po stanju u kakvom se vozila nalaze, bila je riječ o velikoj brzini, a ni na cesti se nisu mogli vidjeti nikakvi tragovi kočenja. Ova stravična nesreća bez sumnje će prouzročiti traume i mladićima koji su te noći, vozeći tom prometnicom, došli do mjesta nesreće prije policije, vatrogasaca i vozila hitne pomoći te su, budući da se iz vozila sa stradalim djevojkama dimilo, pristupili izvlačenju unesrećenih. Dijelovi s vozila su se, kažu, nalazili na sve strane uz prometnicu.

Inače, dvadesetjednogodišnja djevojka bila je 11. smrtno stradala osoba u prometu na području HBŽ-a za nepunih devet mjeseci 2016. godine, što je u odnosu na broj stanovnika daleko iznad europskog prosjeka. Crna bilanca približava se prošlogodišnjoj brojci kada je u prometu smrtno stradalo 12 osoba, a gotovo je dvostruko veća od one iz 2014. kada je u prometu život izgubilo šest osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije