strava u prijedoru

Drugu bebu ugušila i sakrila u koritu rijeke

16.09.2015.
u 06:15

I drugi put uhićena Dragana Grbić (48) iz Prijedora zbog ubojstva djeteta

Policija je uhitila Draganu Grbić (48) iz Prijedora koja se sumnjiči da je još 2011. ubila svoje novorođenče, što je drugo čedomorstvo koje joj se stavlja na teret u posljednje četiri godine, piše Večernji list.

Neželjena trudnoća

Utvrđeno je da je ova 48-godišnjakinja krajem 2011., nakon neželjene trudnoće rodila u svojoj obiteljskoj kući u Prijedoru, kada je rodila živo žensko dijete. S obzirom na to da je rodila izvan zdravstvene ustanove, bez pružanja medicinske pomoći, novorođenče je ubrzo nakon poroda preminulo. Ova Prijedorčanka je nakon toga mrtvo bebino tijelo odnijela i zakopala u koritu rječice Majčevac, u mjestu Donji Garevci, kod Prijedora. Dragana Grbić je za vrijeme saslušanja sve priznala te pokazala policajcima mjesto gdje je zakopala novorođenče, tvrdeći da je ono umrlo nakon poroda. Međutim, budući da je tijelo bilo zakopano plitko u koritu rječice, pretpostavlja se da ga je voda odnijela tijekom prošlogodišnjih poplava kada je voda potkopavala svoje dno i nosila sve pod sobom. Iako su mali izgledi da tijelo bebe ikad bude pronađeno, u policiji kažu da će potraga biti nastavljena. Protiv iste žene je i u lipnju 2013. podneseno izvješće zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva djeteta pri porodu. Tijelo novorođenčeta tada je pronađeno u kauču u dnevnom boravku gdje ga je Grbić ostavila nakon što ga je ugušila i spakirala u plastičnu vreću za otpad. Za ovaj zločin policija je doznala nakon što je ona, nakon obilnog postporođajnog krvarenja, primljena na Odjel ginekologije Opće bolnice u Prijedoru.

Uhićena i priznala

- Idućeg dana je uhićena, nakon što je priznala da je usmrtila novorođenče. Policajci su u prisustvu obducenta pretresli Draganin stan i ispod kauča u plastičnoj vreći zajedno s posteljicom i pupčanikom pronašli mrtvo novorođenče teško 4100 grama i dugačko 53 centimetra. Nije poznato je li novorođenče iskrvarilo do smrti ili se ugušilo u vreći. Neželjenu trudnoću u 2013. Grbić je prikrivala odjećom i tvrdnjama da se udebljala. Sumnja se da je u oba slučaja isto učinila - zaključuju inspektori. Neslužbeno doznajemo da Dragana Grbić ima trojicu sinova starosti od 22 do 27 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?