Granična policija BiH

Državljani Afganistana, Egipta i BiH uhićeni zbog krijumčarenja 25 osoba

granična policija
22.09.2022.
u 15:39

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine i Jedinice granične policije BiH Zvornik noćas su, oko ponoći, spriječili krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla. Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora državne granice, kada su pripadnici Granične policije BiH uočili čamac iz Republike Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz GPBiH.

Nakon što su zaustavili čamac, graničari su u plovilu zatekli 14 osoba afroazijskog porijekla od kojih su dvije, državljani Afganistana koji su upravljali čamcem, osumnjičeni. 

Istoga dana, oko sedam sati, u drugom slučaju, službenici Jedinice GPBiH Zvornik, spriječili su krijumčarenje devet osoba afroazijskog porijekla na području Zvornika. U vezu s ovim  krijumčarenjem dovodi se državljanin Egipta, koji je migrante krijumčario u kombiju, bh. registarskih oznaka. 

Tijekom realizacije ove dvije akcije pripadnici GPBiH su koristili specijalističku opremu koju je donirala Vlada Savezne Republike Njemačke.   

O navedenim događajima je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijim uputama su pripadnici GPBiH lišili slobode osumnjičene državljane Afganistana i državljanina Egipta te nastavljaju daljnji rad na dokumentirnju kaznenog djela „krijumčarenje osoba“ i utvrđivanju identiteta krijumčarenih osoba s obzirom da ne posjeduju identifikacijske dokumente. 

Također, 18. rujna ove godine službenici Jedinice GPBiH Zvornik su, u suradnji sa službenicima Policijske stanice Sapna MUP-a Tuzlanske županije spriječili krijumčarenje četiri strane osobe koje su izjavile da dolaze iz Afganistana. Krijumčario ih je državljanin Bosne i Hercegovine u putničkom motornom vozilu, bh. registarskih oznaka, na području Sapne.

Prema naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, osumnjičeni bh. državljanin je uhićen i protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „krijumčarenje osoba“. Strani državljani su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije