Drama u Austriji

Državljanin BiH izgubio svijest za volanom

APA/FF JENNERSDORF
22.07.2018.
u 11:48

U subotu ujutro na austrijskom autoputu A9, između naplatnog mjesta Ardning i Bosruck tunela, u pravcu Linza, događala se se prava drama.

Oko 7.30 sati Autobahn policija Trieben dobila je hitan poziv: 56-godišnji državljanin BiH, nastanjen u Luksemburgu, izgubio je svijest za volanom! Poziv za pomoć stigao je od njegove suvozačice, javlja Kleine Zeitung.

Spasilačke ekipe brzo su reagirale, a austrijski automobilski klub ÖAMTC poslao je helikopter koji se spustio nasred ceste. Hitna pomoć uspjela je reanimirati državljanina BiH koji je potom helikopterom prebačen u bolnicu u Welsu.

Prava je sreća da u trenutku kada je vozač izgubio svijest nije došlo do nesreće. Nadolazeća vozila uspjela su se zaustaviti i upozoriti ostale.

Nakon slijetanja spasilačkog helikoptera promet je bio potpuno zaustavljen, a na autoputu A9 formirana je višekilometarska kolona, prenosi Radio Sarajevo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije