SMRT MLADOG VOJNIKA

Epilog tragedije u Požegi: 'Nemam pojma zbog čega su se sukobili, navodno oko neke djevojke'

Ivica Galovic/PIXSELL
17.04.2023.
u 19:25

Kazneno prijavljenom dvadesetogodišnjaku ne ide u prilog činjenica da je snimljen kako nakon dolaska hitne pomoći i policije glumi da pomaže u istrazi, a potom se odvezao u Eminovce

Stanovnici Eminovaca još su u šoku zbog tragedije u kojoj je od posljedica premlaćivanja u nedjelju u Požegi život izgubio jedan njihov mladi sumještanin. Podsjetimo, od posljedica brutalnih udaraca u glavu, u Općoj županijskoj bolnici u Požegi preminuo je 21-godišnji Jakov Bočkaj, hrvatski vojnik iz obližnjeg sela Eminovci. Za ubojstvo je osumnjičen njegov godinu dana mlađi sumještanin M. K.

Kamere snimile cipelarenje

Prema priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske, do svađe i tučnjave došlo je u subotu oko 2.15 na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi. Nakon kraće svađe 20-godišnjak je nekoliko puta šakama u glavu i tijelo udario nesretnog Bočkaja koji je pao na tlo i ostao nepomično ležati. To nije spriječilo napadača da nastavi s udaranjem jer ga je nakon toga nekoliko puta snažno nogom udario u glavu i na kraju otišao. Ostavio je mladića u nesvijesti. Hitnu pomoć i policiju pozvali su mladi Požežani koji su se zatekli na središnjem trgu. Pretučeni je mladić vozilom hitne pomoći u polusvjesnom stanju prevezen u požešku bolnicu, gdje je, unatoč liječničkim naporima, preminuo u nedjelju ujutro.

Cijeli slučaj snimljen je nadzornim kamerama, što je pomoglo u identificiranju napadača. Kako smo neslužbeno doznali, oni koji su vidjeli snimku navodno se nisu mogli načuditi brutalnosti napadača. Dvadesetogodišnjaku ne ide u prilog ni činjenica da je snimljen kako nakon dolaska hitne pomoći i policije glumi da pomaže u istrazi iako ga je prije toga pretukao. Kada je Bočkaj odvezen u bolnicu, sjeo je u svoj automobil i odvezao se natrag u Eminovce. Nekoliko sati nakon sukoba na parkiralištu, policija ga je uhitila.

O stradalom Jakovu mještani su puni riječi hvale, kažu da je bio toliko dobar da ni mrava ne bi zgazio. O napadaču se, pak, moglo čuti da je sklon konfliktima, ali nitko nije mogao naslutiti da je u stanju učiniti ovako nešto.

Pred Jakovljevom kućom u protekla dva dana skupljala se rodbina. Nitko nije bio raspoložen za razgovor, što je i razumljivo. – Nemojte se ljutiti, ali nemamo snage bilo što reći – rekao je shrvani Jakovljev otac, koji je odmah nakon što je doznao za tragični događaj došao iz Njemačke. Mještanka koja živi nedaleko od stadiona u Eminovcima rekla nam je kako se u noći kada se dogodio tragični događaj u klupskim prostorijama održavala zabava.

– U klubu su se te večeri zabavljali i pjevali, glazba je bila dosta glasna. Poslije su valjda neki od njih otišli u Požegu, ali Jakovljev auto ostao je parkiran na stadionu. Netko ga je očito odvezao – rekla nam je mještanka. Jakova je pretukao prijatelj iz djetinjstva, dečko s kojim je godinama dijelio dobro i zlo. Što je motiviralo M. K. da ga brutalno pretuče nekoliko sati nakon što su zajedno trenirali na stadionu još je nepoznanica. Svemu je prethodila svađa, ali ne zna se o čemu.

– Obojica su bili talentirani nogometaši. Jakov je bio igrač, a ovaj drugi golman. Nastupali su u Eminovcima, ali čuo sam da su se za njih raspitivali i neki veći klubovi. Znam da su bili dobri prijatelji. Nemam pojma oko čega su se sukobili. Čuo sam da je svađa navodno izbila oko neke djevojke, ne znam – rekao nam je jedan dugodišnji nogometaš i nogometni djelatnik iz Požeštine.

DORH zatražio obdukciju

Od preminulog su se mladića emotivnom objavom na Facebooku oprostili i njegovi suigrači iz NK Eminovaca: – Teško je vjerovati da više nećemo zajedno obući dres i kopačke, igrati s njim i zajedno se družiti. Jakov je ostavio trag na terenu i u našim srcima, bio je dobar prijatelj, igrač, sumještanin, uvijek nasmijan i podrška svim igračima. Policija je 20-godišnjaka prijavila za kazneno djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. Bude li proglašen krivim, prijeti mu kazna od tri do 15 godina zatvora. Županijsko državno odvjetništvo izdalo je nalog za obdukciju tijela žrtve. Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu osumnjičenom je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Posljednji ispraćaj Jakova Bočkaja održat će se u srijedu u 17 sati na mjesnom groblju Svetinja u Eminovcima. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije