Do 13. prosinca

Faruk i Ado Balijagić ostaju u pritvoru

Faruk Balijagić
04.11.2015.
u 20:53

Županijski sud u Sarajevu danas je donio odluku kojom ostaje na snazi ranije rješenje kojim poznati tuzlanski odvjetnik Faruk Balijagić i njegov sin Ado ostaju u pritvoru.

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) 2. studenog ukinuo je rješenje Županijskog suda u Sarajevu o produženju pritvora Balijagićima zbog, kako je navedeno, bitne povrede odredaba krivičnog postupka i Zakona o krivičnom postupku FBiH. 

Vrhovni sud je konstatirao da je u slučaju Balijagića došlo do povrede prava jednakosti u postupanju, jer osumnjičeni i njihovi branitelji tijekom postupka nisu imali isti tretman i položaj kao županijski tužitelji, čime je došlo i do povrede prava na pravično suđenje. 

Prema vraćenom rješenju Županijskog suda, pritvor Balijagićima može trajati do 13. prosinca, javlja Srna. 

Faruk Balijagić i njegov sin Ado uhićeni su 15. rujna zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela poticanje na krivično djelo ubojstva, razbojništva i teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. 

Faruk Balijagić je uhićen u Sarajevu, a njegov sin Ado u Tuzli, po nalogu Županijskog tužiteljstva u Sarajevu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije