zlouporaba položaja ili ovlasti

FUP: U akciji kodnog naziva 'Memory' uhićeno pet osoba

FUP
ilustracija
16.12.2019.
u 15:33

U sklopu operativne akcije kodnog naziva "Memory" uhićeno je pet osoba, koje se sumnjiče za kaznena djela - udruživanje radi činjenja kaznenog djela u vezi sa zlouporabom položaja ili ovlasti, priopćeno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Policijski službenici ove agencije danas su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije počeli realizaciju operativne akcije "Memori" na području Tuzlanske, Sarajevske i Hercegovačko-neretvanske županije. 

U sklopu tih aktivnosti, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi na 11 lokacija koje na području spomenutih županija koriste osumnjičeni inicijala J.M. (1967.), S.J. (1978.), S.N. (1987.), M.Š. (1991.), Š.B.(1986.) i M.K.D. (1989.), a koji se sumnjiče za spomenuta kaznena djela.

Osoba J.M. se sumnjiči da je od srpnja 2017.godine do danas, organizirao grupu ljudi u sklopu Udruženja „Bosanski muzej sjećanja“ u okviru kojeg djeluju Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru, a u namjeri da sebi i drugima pribave protupravnu imovinsku korist, na način da su tijekom navedenog razdoblja kontinuirano vršili prodaju krivotvorenih karta, a da su novac od njihove prodaje zadržvali za sebe, što je protivno članu 4. Zakona o udruženima i fondacijama FBiH,  znajući da se sav prihod od prodaje ulaznica mora položiti na račun udruženja i koristiti za ostvarivanje njihovih ciljeva.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa spomenutim kaznenim djelima, a koji su traženi naredbom Suda i bit će korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Nakon uhićenja, osumnjičene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predane uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, na daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije.

Aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije se nastavljaju, poriopćeno je iz FUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije