Tragedija u B.Luci

Godina zatvora pijanom vozaču zbog smrti starice

ćelija
Marko Jurinec/PIXSELL, ilustracija
25.09.2015.
u 06:15

D. Dević (45) iz Banje Luke osuđen je u Okružnom sudu jer je pijan vozeći audi A6 udario i teško ozlijedio Radmilu Štrbac (82)

D. Dević (45) iz Banje Luke osuđen je u Okružnom sudu na godinu dana zatvora jer je pijan vozeći audi A6 udario i teško ozlijedio R. Štrbac (82) koja je kasnije preminula, potvrdila je sutkinja. Prema presudi, Dević je 12. veljače 2013. oko 17.30 sati vozeći s 2,2 promila alkohola u krvi, udario staricu u banjolučkoj Ulici Skendera Kulenovića. On je vozio iz pravca naselja Toplice prema središtu grada. Nesretna žena je tada zadobila teške ozljede glave i više prijeloma kostiju te je preminula 12 dana poslije nesreće. U presudi se navodi da je Dević kriv jer nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti koji je bio mokar i klizav pa zbog toga nije mogao na vrijeme reagirati. Dodaje se da ju je on audijem udario sprijeda uslijed čega je ona pala na poklopac motora vozila, a potom je odbačena na asfalt. Starica je ulicu prelazila mimo obilježenog pješačkog prijelaza. Prema nalazu vještaka, u trenutku nesreće i udara u pješakinju Dević je vozio audi brzinom oko 30km/h, a udar se dogodio na oko 3,3 metra od ruba ceste. Deviću je sud, uz zatvorsku kaznu, izrekao i mjeru sigurnosti, odnosno zabranu upravljanja vozilom B na godinu dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije