Banja Luka: Bačena bomba

Htio ubiti šogora pa raznio sebe te ranio svoju i njegovu suprugu

04.01.2017.
u 08:00

- Ja sam kriv! - glasno je ponavljao Slobodan Gajić (60) pa, preksinoć oko 21.45 sati, bacio ručnu bombu u opel astru u kojoj su bili njegov šogor Dragoslav Grbić (53) i njegova supruga Slavica (51), a potom je drugu bombu stavio pod pazuh lijeve ruke i povukao osigurač raznijevši se ispred svoje kuće u banjolučkom naselju Lauš u Ulici Filipa Kljajića broj 30. Tom prilikom geleri su pogodili i Slobodanovu suprugu Ljiljanu (58), koja je bila istrčala i krenula za njim. Iako je ranjena u predjelu grudi, ramena i desne ruke, nije životno ugrožena, kao ni njezina nevjesta Slavica, koja se nalazila u vozilu. Kako navode iz bolnice, ona je pak teško izranjavana po leđima, stražnjici i nogama, ali nema ozljeda vitalnih organa i kostiju. Ljiljanin brat Dragoslav, iako je bio za upravljačem u trenutku kada je bomba eksplodirala, nije, kako očevici tvrde, imao ni ogrebotine po tijelu. Policija još utvrđuje motiv ovog stravičnog obiteljskog slučaja, a susjedi i prijatelji navode da je Slobodan kobne večeri sjedio sa svojim šogorom i njegovom suprugom u svojoj kući, a onda je, pet minuta prije (samo)ubilačkog čina, izišao ispratiti ih. - Ubrzo potom im je kroz stražnja vrata opel astre, kojom su krenuli unatrag, ubacio bombu ispod sjedišta, a onda utrčao u svoje dvorište, koje je udaljeno svega nekoliko metara te aktivirao drugu bombu. Čuli smo ga da govori: “Fino smo se pozdravili” i “Ja sam kriv”, a nakon toga i dvije detonacije - kaže prva susjeda, sumnjajući na neriješene obiteljske odnose. - Tek kada smo vidjeli policijsko vozilo, bilo nam je jasno da je u pitanju neko zlo. Slobodan je živio sa suprugom i kćeri, koja je osoba s posebnim potrebama i još uvijek ne zna za tragediju, a imao je još jednog sina koji je, čim je čuo strašnu vijest, stigao iz Austrije.

Iako su ga u posljednje vrijeme neki doživljavali kao ne baš psihički stabilnu osobu, Slobodana su svi znali kao vrijednog i poštenog čovjeka. Naime, inspektori su u njegovoj kući zatekli još dvije skrivene bombe u pretincu. Istraga traje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije