Potraga

I psi iz Slovenije traže dvojicu utopljenika

05.05.2016.
u 11:00

Unatoč pomoći iz Slovenije, tijela Mladena Inđića iz Bijeljine i Momira Radukića iz Maribora, koji su nastradali još prošle nedjelje u dvije odvojene prometne nesreće, nisu pronađena ni jučer u Vrbasu. Sve oči i nade bile su uprte u Ajka i Ajku, dva posebno osposobljena psa za traženje nestalih osoba u svim uvjetima. Stigli su sa svojim vodičima iz Kranja u Banju Luku kako bi pomogli u potrazi. Dok su se vozili u čamcima, sa svojim vodičima Robertom, Sebastijanom i roniocima, svaka njihova reakcija ili zvuk koji bi napravili bili su signal za vodiče da su nešto primijetili.

- Ovo su psi za traženje ljudi, živih i mrtvih. Rade i na vodi, u snijegu, lavinama, ruševinama i potragama po terenu. Pretražili smo mjesto gdje su vozila upala u vodu do brane dolje. Na jednom mjestu možda nešto ima, nismo još sigurni jer nisu baš najbolji uvjeti, rekao je Robert Anšić iz Kluba spasilačkih pasa “Kranj”. Dva tima krstarila su i pretraživala Vrbas od mjesta nesreće, nizvodno, do male hidroelektrane Bočac, pa ponovno uzvodno. Nizak vodostaj Vrbasa išao im je na ruku. Međutim, struje u vodi, vjetar, kiša, ometali su rad pasa. Potraga je organizirana uz pomoć banjolučkih ronilaca koji su prethodnih dana nekoliko puta “pročešljali” istu rutu, ali bez rezultata. - Tu su četvorica iz ‘Gnjurca’, imamo kolege iz Slovenije s psima, momke iz Specijalne policije i neke iz ‘Buka’. Tako da ćemo sve pregledati, rekao je Mladen Knežević iz RK “Gnjurac” Laktaši. Podsjetimo, kobne nedjelje, u razmaku od svega dva sata, na cesti Jajce - Banja Luka, utopilo se čak četvero ljudi pri slijetanju tri vozila s ceste. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije