Od prijevara, preko utaja poreza, do pokušaja ubojstava

Interpol raspisao tjeralice za šest žena podrijetlom iz BiH

interpol
10.01.2017.
u 07:00

Šest državljanki Bosne i Hercegovine nalazi se na listi Međunarodne policijske organizacije (Interpol).

Kako su iz Interpola nedavno objavili, na ovoj listi nalazi se nekoliko desetaka bjegunaca sa državljanstvom Bosne i Hercegovine.

Širok je i raspon kaznenih djela zbog kojih su svi oni zauzeli svoja mjesta na ovoj “uglednoj listi” ljudi povezanih s kriminalom, obično na jednoj višoj razini, od teških krađa, ubojstava i pokušaja ubojstava, organiziranja terorističkih skupina, silovanja, prijevara, ratnih zločina i sličnih nedjela.

Neke tjeralice raspisane su u posljednjih nekoliko mjeseci, a na listama su pojedinci koji od zakona bježe i niz godina. Zanimljivo, prema mjestu rođenja traženih osoba izdvajaju se Derventa, Velika Kladuša, Brčko...

Na popisu su, dakle, imena šest Bosanki i Hercegovki, a neka od njih dobro su poznata ovdašnjoj javnosti.

Sabaheta Džindo traži se isključivo zbog počinjenih krađa dok je tjeralica za Slobodankom Tošić raspisana zbog sudjelovanja u kriminalnoj organizaciji i sudjelovanja u pokušaju ubojstva.

Na ovoj nepopularnoj Interpolovoj listi nalazi se i Katsiaryna Yeliseyenkava koja, osim bjeloruskog, ima i državljanstvo BiH, a koju policijske agencije traže zbog mita. Zbog kaznenog djela izbjegavanja poreza na međunarodnoj tjeralici našla se i Borislavka Kovačević iz Bosanske Dubice.

U ovom neslavnom društvu našla se i Širokobriježanka Sofija Ćubela za kojom je raspisana tjeralica zbog prijevare.

Možda i najozbiljnije kazneno djelo, pokušaj ubojstva, pripisuje se šestoj ženi iz BiH na Interpolovoj tjeralici, a riječ je o Aldijani Dizdarević iz Velike Kladuše.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije