Italija oplakuje svog heroja nacije! Poginuo Filippo Gabriele, mladić koji je spašavao živote

11.02.2024.
u 11:04

U domovini je 33-godišnji Filippo Gabriele bio voljena i cijenjena osoba. Talijanski su mediji više puta izvještavali o njemu jer je sveukupno spasio pet ljudskih života: jednom je spasio čovjeka koji je htio skočiti s mosta, a drugom prilikom spasio je obitelj s dvoje male djece iz požara.

I sada talijanski mediji opširno pišu o mladom Talijanu, dobro dečku i heroju nacije, a nažalost u kontekstu tužne vijesti, nakon što se u petak u ranim jutarnjim satima svojim automobilom zabio u zaštitnu ogradu brze ceste Merano-Bozan na izlazu Lana u Južnom Tirolu. Automobil se omotao oko zaštitne ograde, a vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Lana, koji su odmah po dojavi izišli na lice mjesta, izvijestili su kako je vozač bio zarobljen za volanom u automobilu koji je bio jako oštećen. Mladi Filippo je preminuo na licu mjesta.

Mladi Filippo neće ostati zaboravljen, posebice ne od ljudi kojima je spasio život. Gradonačelnik Imprunete, Riccardo Lazzerini na Facebooku je napisao: “Nije dobar dan za našu zajednicu, izgubili smo mladića koji je uvijek bio dio naše zajednice, svi ili mnogi su poznavali Filippa Gabrielia koji je iskazivao velikodušnost prema drugima i spašavao ljudske života. Život je, dakle, zaista čudan i od danas nam Filippo ostaje u sjećanju…ostaje sigurno taj osmijeh mladića iz Imprunete. Sućut njegovoj obitelji.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije