Konačno Potvrđena presuda Anđelu Markoviću

Izazvao tučnjavu, priznao poraz pa ubio protivnika te dobio 16 godina

IUCFHV
27.10.2015.
u 06:15

Vrhovni sud RS-a pravomoćno je osudio Anđela Markovića (19) iz Banje Luke na 16 godina zatvora zbog ubojstva sugrađanina Aleksandra Rolda (19), kojega je izbo nožem u dvorištu Osnovne škole “Jovan Cvijić” .

Dogovorili “ferku”

Zločin je počinjen 6. veljače ove godine u banjolučkom naselju Kočićev vijenac. Marković je u vrijeme ubojstva imao 1,82 promila alkohola u krvi i, prema ocjeni vještaka, nalazio se u stanju srednjeg pijanstva. Ubojstvu je prethodila svađa i tučnjava između žrtve i ubojice, koja se odigrala u Ulici vojvode Momčila. U presudi se navodi da je kobnog dana Rold s društvom bio u kafiću “Laverno”. Marković je u kafić došao oko 22 sata i poslije nekog vremena društvo je krenulo prema školskom igralištu. Dok su se pješice kretali ulicom, Marković je počeo provocirati ostale i oni su ga prvo ignorirali i nisu reagirali na njegove prozivke. Međutim, kada je Marković “prešao granicu”, sukobio se s Roldom. Mladići su potom dogovorili tzv. ferku, odnosno otišli su u školsko dvorište obračunati se šakama “jedan na jedan”.

Priznao krivnju

Marković je u tučnjavi izvukao deblji kraj, a nekoliko minuta kasnije prišao je Roldu i pružio mu ruku u znak pomirenja i priznanja da je jači. Rold je prihvatio rukovanje, a Marković je, naočigled više svjedoka, izvukao nož i ubo ga u grudi i glavu. Rold se pokušao obraniti. No, Marković je bio iznad njega, nogom mu je pritisnuo glavu i počeo ga ubadati nožem čija je oštrica bila dugačka 12,5 cm. Ostali mladići pokušali su spriječiti krvoproliće, ali im je Marković nožem zaprijetio i oni su se povukli. Ubojica se potom vratio do Rolda koji je nepomično ležao na zemlji i ubo ga još nekoliko puta. Rold je na mjestu ostao mrtav, a obdukcijom je utvrđeno da je zadobio 10 uboda nožem, od čega 2 u srce. Marković je nakon zločina pobjegao s igrališta, ali je sat vremena kasnije pronađen i uhićen. Marković je kasnije sve priznao i sporazumno osuđen na 16 godina zatvora. Od uhićenja je iza rešetaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije