Uhićene tri osobe

Izvršili više online prevara, nudeći „nepostojeće“ proizvode

26.07.2018.
u 19:58

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području spomenute županije, a vezano za kazn endjelo „Prevara“ iz člana 294. Krivičnog Zakona FBiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području općine Zenica, te su uhićene tri osobe iz Zenice inicijala M.B. (1994.god), A.V. (1996. god.) i Dž.A. (1990. god.) koja se sumnjiče da su u prethodnom razdoblju izvršili više online prevara putem interneta, nudeći na prodaju određene „nepostojeće“ proizvode, pri čemu je oštećeno više desetina fizičkih osoba s područja Bosne i Hercegovine i zemalja regije, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, pri čemu je istima pričinjena veća materijalna šteta (točan iznos se još uvijek utvrđuje.

Prilikom pretresa, do sada je pronađena i oduzeta određena količina novca, računara i druga računala oprema, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom.

Uhićene osobe su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će ista biti u zakonskom roku predana Županijskom tužiteljstvu ZDŽ, prenosi Radiosarajevo.ba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije