Drama i borba s vatrom

Kod Mostara novi požari, u Čapljini kod željezničke postaje izgorjeli vagoni

požar
ilustracija
11.04.2020.
u 15:34

Stanje na požarištima u Hercegovini  je dramatično. Ugrožena su brojna naseljena mjesta, ponajviše na području Rame i Konjica. Nadležne službe i mještani očekuju dolazak tri air-traktora iz Crne Gore kako situacija još ne bi izmakla kontroli. Prema izvješću Županijskog operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskoj županije, u Konjicu je tijekom noći zatražen angažman Federalne uprave civilne zaštite, čijih je 15 pripadnika pomagalo u gašenju požara.

Na području Konjica trenutačno je aktivno 10 požara, a Rame pet. Svi požari u Rami bukte u šumama i ugrožavaju naseljena mjesta, prenio je Avaz. I u Jablanici su se tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci i mještani borili sa požarima. Stanje je teško u blizini sela Glodnica, gdje je požar izbio jučer u poslijepodnevnim satima i velikom brzinom se proširio na padine planine Bokševice.

Na području Mostaru i dalje je aktivan požar na potezu Rujište - Pločno - Kutilivač. Djelovanjem helikoptera Oružanih snaga BiH usporeno je širenje požara prema naselju Kuti. Kako su naveli iz CZ HNŽ-a helikopter će na tom području djelovati i danas.

Požar na planini Čvrsnici stavljen je na kontrolu, ali je došlo do izbijanja novog požara na području Podveležja, lokalitet Bišina - entitetska granica RS, gdje su lokalnom stanovništvu pripadnici PVJ Mostar zbog nedostatka ljudstva dovozili vodu za odbijanje vatre od obližnjih kuća i imanja.

I čapljinski vatrogasci jučer su imali pune ruke posla. Na nekoliko lokacija gorjela je trava, a kod željezničke postaje izgorilo je nekoliko vagona. U Čitluku je i dalje aktivan požar u Čalićima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije