sve zbog poskupljenja

Krađa goriva – novi fenomen u BiH: Tri slučaja u samo nekoliko dana

21.06.2022.
u 20:21

Prvo Kiseljak pa Doboj, a onda Srebrenik. Tri krađe goriva u samo nekoliko dana. U dva slučaja, građani su natočili gorivo na benzinskim crpkama pa pobjegli, a u najnovijem slučaju, gorivo je ukradeno iz kamiona

Poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini dovelo je do novog fenomena, a to je krađa goriva. Nekoliko slučajeva u posljednjih desetak dana dokaz su da građani pribjegavaju ovakvim, ilegalnim, metodama - kako bi napunili rezervoar. Sve to, kažu građani, previše podsjeća na devedesete.

Prvo Kiseljak pa Doboj, a onda Srebrenik. Tri krađe goriva u samo nekoliko dana. U dva slučaja, građani su natočili gorivo na benzinskim crpkama pa pobjegli, što je prijavljeno policiji. U najnovijem slučaju, gorivo je ukradeno iz kamiona na parkingu ispred tvrtke koja je vlasnik vozila.

“Pokradeno gorivo iz kamiona tvrtke NEDIX – PROM d.o.o. Previle Srebrenik ispred upravne zgrade u Previlama. Ukoliko netko od poštenih kolega ima bilo kakvu informaciju o osobi koja bi mogla biti u putničkom motornom vozilu Golf II kada je u ponedeljak u ranim jutarnjim satima od 3:18 do 04:00 sata otuđeno oko 150 litara goriva dok je preostalih 300 litara pušteno da iscuri da se javi kompaniji “Nedix-Prom”, slijedi nagrada”, stoji u objavi na Facebooku, prenosi N1.

Slične stvari događale su se devedesetih, kada su krađe goriva bile svakodnevnica – prisjeća se Adis Alikadić. Još uvijek pamti neobičnu scenu iz ‘92. koja mu se dogodila u Splitu. Tada je, silom prilika, tijekom noći spavao u autu, a onda je došao kradljivac goriva.

“Taman sam zaspao nekad oko 12 – 1 sat. Čuo sam da nešto tapka. Pogledam okolo i vidim muškarca koji hoda kao da je na plaži - u japankama, flip flop se čuje kako hoda. Oko vrata mu je bilo crijevo i u ruci bidončić. Gleda auta na parkingu i dolazi do auta pored mene, iz džepa vadi odvijač, stavlja crijevo i lagano uzima gorivo”, priča za N1 Adis.

Građani BiH su, izgleda dosta, zbunjeni i na kraju se izgleda okreću tome da je lakše ukrasti od drugih. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?