NAKON TRAGEDIJE U KBZ

Majka i beba najvjerojatnije umrle usljed zatajenja srca i pluća

bolnica zenica
14.08.2015.
u 12:58

Makroskopski nalaz koji je utvrđen pregledom organa preminule najvjerojatnije pokazuje da se radi o zatajenju srca i pluća usljed embolije pluća koja se razvila u tijeku poroda i nakon poroda

Nakon što je prekjučer na porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica tijekom poroda preminula 25-godišnja majka H.A. iz Žepča i njena jedna beba, dok je druga preživjela, dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije izdao je naredbu za obdukciju. 

Tako je jučer završena sudska obdukcija, čiji su preliminarni rezultati Županijskom tužiteljstvu ZDŽ dostavljeni danas. 

- Točan uzrok smrti preminule H.A. nije moguće utvrditi bez dodatnih analiza patohistoloških tkiva uzetih od preminule. Makroskopski nalaz koji je utvrđen pregledom organa preminule najvjerojatnije pokazuje da se radi o zatajenju srca i pluća usljed embolije pluća koja se razvila u tijeku poroda i nakon poroda. U odnosu na novorođenče utvrđeno je da je u pitanju zatajenje srca i pluća izazvano asfikcijom i nedostatkom kisika, kazala je za Avaz glasnogovornica Županijskog tužiteljstva ZDŽ, Mirna Poljac.

Naime, smrtni ishod tijekom porođaja majke i novorođenčeta u zeničkoj bolnici posljednji put zabilježen je prije pet godina, nakon što je 16-godišnja majka umrla prilikom poroda dok je dijete spašeno operativnim zahvatom. Godišnje se u zeničkoj bolnici obavi više od 3.000 poroda, a samo prošli mjesec rođena je 121 beba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?