Utopio se 45-godišnjak na rovovima Špionice u Tolisi kraj Orašja

Mato Filipović preživio srpsku ofanzivu, a život izgubio tražeći osvježenje na rovovima Špionice

17.07.2020.
u 10:59

U četvrtak u 20.45 sati Policijskoj stanici Orašje prijavljeno je utapanje na rovovima „Špionice“ u Tolisi, kojim gospodari UR Šaran Orašje. Tijekom kupanja s prijateljima, pod još nerasvjetljenim okolnostima, utopio se 45-godišnji Mato Filipović iz Kostrča, koji se s prijateljima u predvečernjim satima uputio na jedan od revira gdje brojni posavci love ribu i traže osvježenje u toplim ljetnim danima.

Po istoj prijavi postupili su djelatnici PS Orašje koji su potvrdili navode prijave i osiguravali mjesto događaja, dok je očevid oko utvrđivanja okolnosti stradavanja urađen tijekom jučerašnjeg dana. U poslije podnevnim satima oko 13.30 sati članovi Ronilačkog kluba „Nemo“ iz Brčkog u suradnji s policijom i Civilnom zaštite ŽP pretražili su rovove i pronašli tijelo utopljenika.

Potraga je trajala svega 30-tak minuta, a tijelo utopljenika ronioci su pronašli oko 15 metara od mjesta utapanja. O istom događaju upoznat je dežurni tužitelj KT PK Orašje koji je naredio obdukciju tijela utopljenika. Mato Filipović je sudionik Domovinskog rata, ratni vojni invalid koji je teško ranjen u ofanzivi srpskih snaga na pravcu hrvatskog sela Vidovice, 14.svibnja 1995. godine. Iza njega su ostali ožalošćeni supruga Slavica, 16-godišnja kćerka Helena i 7-godišnji sin Josip.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije