Nakon tragedije

Među poginulima u lančanom sudaru u Sloveniji je i Cazinjanin

02.02.2016.
u 07:00

U lančanom sudaru koji se dogodio u subotu oko 14 sati na autocesti Ljubljana - Kopar, kod mjesta Senožeče u općini Divača, na zapadu Slovenije, poginulo je pet osoba, među kojima je i Arif Mušić iz naselja Tromeđa kod Cazina, koji je živio i radio u Sloveniji, potvrđeno je jučer iz MUP-a Slovenije. Vjeruje se kako je uzrok nesreće gusta magla, što je dovelo do lančanog sudara čak 56 vozila, među kojima je bilo autobusa i kamiona. Prema fotografijama i videozapisima koji kruže društvenim mrežama, magla je bila gusta pa vozači nisu mogli vidjeti da je ispred njih prometna nesreća prije nego što je bilo kasno. Mnogi od njih su ostavljali svoja vozila i sklonili se na obližnje brdo kako bi se sačuvali od ozljeda. Svjedok Nikola Majdak i njegovo društvu su se vraćali s odmora i nekoliko minuta prije nesreće stali su na benzinskoj crpki kako bi natočili benzin. To zaustavljanje ih je, kaže Majdak, spasilo od sigurnog sudara. Majdak tvrdi kako je moglo biti mnogo gore da nije bilo nepoznatog spasioca.

- Jedan čovjek u fluorescentnom odijelu je odmah izašao iz auta i krenuo zaustavljati druge kako ne bi stradalo još više automobila i vozača u ovom sudaru. Tako je taj nama još nepoznati junak uspio ublažiti ovu nesreću i broj žrtava, ispričao je očevidac Majdak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije