sud BiH izrekao presudu

Mladen Ždrale osuđen na 15 godina zatvora

osuda
11.01.2016.
u 15:01

Sud Bosne i Hercegovine je dana, 11. siječnja 2016. godine izrekao drugostupanjsku presudu kojom je optuženik Mladen Ždrale oglašen krivim za kazneno djelo ubojstvo iz članka 166. stavak 1. Kaznenoga zakona FBiH u svezi s člankom 31. istoga zakona. S tim u svezi, Sud je optuženiku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 godina.

 

U izreku presude se, između ostaloga, navodi da je optuženik Mladen Ždrale tijekom 2005. godine zajedno sa Borisom Govedaricom, iz njima poznatih razloga, organizirali da ubiju Milorada Todorovića, pa su po prethodnome dogovoru zajedno i uz pomaganje drugih njima poznatih osoba pribavili sredstva za izvršenje kaznenoga djela i proveli druge pripremne radnje. Nakon izvršenih pripremnih radnji dana, 18. studenoga 2005. godine u blizini ugostiteljskoga objekta "Dva bora" na međuentitetskoj crti na području Vraca, Ždrale i Govedarica, po dobijenoj informaciji da će u večernjim satima Todorović boraviti u navedenome ugostiteljskome objektu, odvezli su se u neposrednu blizinu pomenutoga ugostiteljskoga objekta, te su po potvrdi informacije da se Todorović nalazi u ugostiteljskome objektu, izvršili prethodno dogovorene radnje da se isti ubiju. Govedarca sa automatskom puškom prišao je ugostiteljskome objektu s ciljem da ubije Todorovića, dok je Ždrale ostao za upravljačem ukradenoga vozila i čekao da Govedarica izvrši dogovorenu radnju. Govedarica je iz vana prišao prozoru ugostiteljskoga objekta, te u unutrašnjost kroz prozor u pravcu stola za kojim je sjedio Milorad Todorović, ispalio dugi rafal iz automatske puške pri čemu su ispaljena zrna pogodila Milorada Todorovića kao i druge dvije osobe koje su sjedile za susjednim stolom kod kojih je usljed zadobijenih ozljeda nastupila trenutačna smrt kao i teško ranjavanje jedne osobe. Mladen Ždrale i Boris Govedarica zajedno su pobjegli sa lica mjesta prema Istočnome Sarajevu odnosno u ranije već pripravljenu garažu u mjestu Miljevići, a što je s obzirom na način i sve okolnosti izvršenja djela, izazvalo veliku uznemirenost, strah i nesigurnost kako među građanima Republike Srpske tako i na području Federacije Bosne i Heregovine, te nepovjerenje građana u institucije vlasti nadležne da osiguraju zaštitu i sigurnost građana.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije