Izjašnjenje o krivnji

Mladić tvrdi da nije kriv za smrt ložača čije je vozilo pri sudaru prepolovio

05.01.2016.
u 07:00

Dragan Đurđević (22) iz Gradiške u banjolučkom Okružnom sudu izjavio je da nije kriv za prometnu nesreću u kojoj je poginuo Branko Pavlović (45) iz Krušika kod Gradiške. Prema optužnici, nesreća se dogodila lanjskog 9. travnja oko 3 sata ujutro, kada je Đurđević renaultom senic naletio na zastavu 128, kojom je upravljao nastradali Pavlović. Đurđević je išao iz smjera Gradiške prema Kozarskoj Dubici te udario u bočni lijevi dio zastave i doslovce je prepolovio. U optužnici stoji da je u vrijeme nesreće Đurđević u krvi imao 0,46 promila alkohola. Vozio je i bez vozačke dozvole i prava na njezino stjecanje. Kretao se nedopuštenom brzinom od 116 km/sat iako je na tom dijelu ceste brzina kretanja vozila ograničena na 50. Nesreća se dogodila u trenutku kada se vozač zastave sa sporedne ceste iz Krušika uključivao na cestu Gradiška - Dubica. Očevici nesreće, mještani naselja Krušik, kažu da ih je stravičan udar trgnuo iz sna te da vozaču Pavloviću nije bilo spasa.

- Nastradali Pavlović bio je radnik poduzeća "Standard" iz Gradiške gdje je radio kao ložač. Tog jutra kada je poginuo išao je na posao, ispričao je Ratko Bulović, čija je kuća blizu mjesta nesreće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije