akcija SIPA-e

Mostar: Tri osobe uhićene zbog navođenja na prostituciju

sipa
26.01.2021.
u 18:58

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru pretresli tri lokacije i slobode lišili tri osobe, državljana Ukraine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo iz člana 187. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Međunarodno navođenje na prostituciju”.

Navedene osobe, sumnjiče se da su sudjelovale u organiziranju ili vođenju aktivnosti u vezi s pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, priopćeno je iz SIPA-e. 

Tijekom pretresa stambenih objekata, otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos i drugi predmeti.

Uićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u prisustvu tužitelja Tužiteljstva BiH. U vezi s realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije