opuzen

Muškarac zapalio kuću, ozlijedio policajce i odbijao sići s terase

Ivo Cagalj/PIXSELL
17.09.2018.
u 07:46

Kriza je okončana jutros oko 5 sati, muškarac je spušten i odveden u bolnicu u Split, jer ima opekline od eksplozije.

Muškarca (49), koji je u nedjelju u Opuzenu raznio kuću plinskom bocom, ozlijedio dva policajca i onda odbijao sići s terase, nakon cjelonoćnih pregovora spustili su s krova, prenosi 24sata.hr. 

Drama je završila jutros oko 5 sati, muškarac je spušten i odveden u bolnicu u Split, jer ima opekline od eksplozije, rekla je za N1 glasnogovornica dubrovačke policije Davorka Bečić.

Prvo je počeo prijetiti susjedima u nedjelju oko 16.20 sati pa su mu pozvali policiju. Kad su stigla dva policajca počeo je iz plinske boce u stanu puštati plin te je izazvao eksploziju i požar, ali srećom u eksploziji nitko nije ozlijeđen. 

Kad su ga policajci pokušali odvući od požara, napao ih je velikim nožem. Jednog je porezao po prstima, dok je drugog jače ozlijedio po rukama te su ga helikopterom HRZ-a prevezli u bolnicu u Split. 

Oko 23.30 sati na teren je izašla specijalna policija koja je muškarca pokušala skinuti s krova, a u tome su uspjeli tek oko pet sati ujutro.

Smetao mu dječji rođendan
Kako piše Slobodna Dalmacija, 49-godišnjak već duže vrijeme izaziva probleme u susjedstvu, a ovog puta mu je navodno zasmetala buka s dječjeg rođendana. 

Vikao je na djecu i vrijeđao. Najviše mu je zasmetalo ispaljivanje konfeta pa je prijeteći i negodujući rekao da u njega djeca pucaju. Kada su vidjeli da stvar izmiče kontroli susjedi su pozvali policiju koja je ubrzo došla. On se zatim zabarikadirao u kuću iz koje se ubrzo osjetio miris plina. Policija je na svu sreću uspjela evakuirati ljude iz obližnjih kuća prije eksplozije pa se nikome ništa nije dogodilo.

Od siline eksplozije kuća se prepolovila i izgorjela a duševno rastrojeni muškarac opečen po tijelu uspio se popeti na jedan dio krova, točnije betonske ploče, po kojoj se prošetavao sa oštrim kosorom u rukama-

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije