KRVOPROLIĆE U CRNOJ GORI

Na Cetinju proglašeni Dani žalosti: Novi detalji zločina koji je sve šokirao

crna gora masakr
REUTERS
13.08.2022.
u 08:41

Crnu Goru jučer je potresla velika tragedija, nakon što je njihov sugrađanin odlučio pucati u mještane Cetinja i tako odnio čak 10 života, a potom je i on ubijen od strane sugrađanina. 

Lovačkom je puškom nasumično pucao u ljude, ne birajući o kome se radi. Dežurni kirurg u Kliničkom centru Crne Gore Perica Maraš ispričao je sinoć kako su u tu ustanovu primljena četiri pacijenta, od njih ranjenih ukupno šest. 

- Troje pacijenata operirali su neurokirurg, kirurg i ortoped. Riječ je o vrlo teškim ozljedama i za sada ne možemo iznositi konačne prognoze... - kazao je Maraš za Vijesti.me.

Svo troje trenutno se nalazi na intenzivnoj, a ravnateljica KCCG-a Ljiljana Radulović ranije je kazala medijima kako su navedena tri pacijenta u životnoj opasnosti. 

Prijestolnica Cetinje sinoć je donijela odluku o prograšenju trodnevne žalosti zbog tragedije. 

''Ovom Odlukom dani 13, 14. i 15. kolovoz 2022. godine proglašavaju se Dani žalosti, na teritoriji Prijestonice Cetinje, zbog tragične smrti naših sugrađanki i sugrađana – navodi se u odluci Prijestonice.

Telegram sućuti uputila je i Crnogorska Pravoslavna Crkva (CPC).

"Potrešeni današnjom tragedijom u našem Prijestonom gradu, duboko suosjećamo sa obiteljima nastradalih, i upućujemo izraze sućuti. Neka im Gospod nastani duše u Carstvo Nebesko. Povodom trodnevne žalosti, zvona na crkvama će se oglašavati mrtvačkim tonom", navodi se.

Napadača je u razmjeni vatre usmrtio sugrađanin N.K., a ne policija kako se izvorno pisalo. Borilović se odbio predati organima reda, iako je bio opkoljen.

Ranije je potvrđeno kako je ubijeno i dvoje djece, u dobi od 11 i 8 godina. Naime, šef crnogorske policije Zoran Brđanin kazao je kako se sve dogodilo oko 15.30 sati, i to nakon prepirke Vuka Borilovića (34) s obitelji koja je živjela u podstanarstvu u njegovoj kući. Prvo je krenuo pucati po ženi i dvoje djece, nakon čega je izašao i nastavio pucati po susjedstvu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije