Prirodna smrt sestara?

Na stolu ostali računi i fascikl s 500 KM

30.11.2020.
u 17:41

Sestre Vera (61) i Ranka (63) G. iz Mostara, koje su sinoć pronađene mrtve u stanu u ulici Mile Budaka u ovom gradu, najvjerojatnije su preminule prirodnom smrću, preliminarno je utvrđeno nakon što su policija i dežurni županijski tužitelj Zekerijah Sinanović obavili potrebne očevidne i istražne radnje.

Kako je potvrdio tužitelj Sinanović, prilikom vanjskog pregleda tijela, koji je u stanu obavio liječnik mrtvozornik, na tijelima nisu pronađene nikakve mehaničke ozljede, niti tragovi koji bi ukazivali na eventualnu nasilnu smrt. Obje žene su pronađene u ležećem položaju u krevetima, u dvije sobe u stanu.

Danas tijekom dana je u mrtvačnici urađen i nešto detaljniji pregled tijela, kojim također nije pronađeno ništa sumnjivo.

Prilikom očevida nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska, kao ni premetačine, koji bi ukazivali na eventualno počinjenje krivičnog djela. Štoviše, prilikom očevida, u stanu je pronađena fascikla u kojoj se nalazilo pet novčanica sa 100 KM, koje nisu dirane, a na stolu je također nađena određena suma novca, kao i račun iz trgovine od prije oko mjesec dana, kada se sumnja da je otprilike i nastupila smrt sestara.

Policija i tužitelj su također došli do saznanja da je jedna od sestara bila teži psihički bolesnik, te da godinama nije izlazila iz stana. O njoj se brinula njena sestra.

Pretpostavlja se da je najvjerojatnije najprije preminula zdravija sestra, a da je druga, zbog nemogućnosti da se brine sama o sebi, preminula nakon nje.

S obzirom na sveukupnost dosad prikupljenih saznanja, tužitelj, kako je potvrdio, nije zatražio obdukciju.

Ukoliko bi se u međuvremenu ukazali određeni tragovi ili saznanja koji bi iziskivali detaljniju istragu ona će biti provedena ili će se donijeti naredba o nesprovođenju istrage u ovom slučaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije