Serija krađa vozila

Na udaru automafije u Mostaru vozila marke Audi, BMW i Golf V

29.10.2016.
u 10:00

U Mostaru je u posljednjih petnaest dana ukradeno čak devet automobila, i to po tri audija, BMW-a i golfa V, pa se vlasnici tih marki vozila pozivaju na dodatni oprez. Inače, dva ukradena BMW-a bila su u vlasništvu državljanina Hrvatske, točnije iz Splita i Imotskog.

- Dana 27. listopada u Ulici kralja Tomislava otuđen je BMW 330D, noć ranije u Ulici hrvatske mladeži audi A5, a 24. listopada u ulici Onešćukova BMW 560 L. Također, 22. listopada u Ulici kraljice Katarine nestao je audi A6, što su i snimile kamere videonadzora, pa je sve javno emitirano o krađi koja se dogodila roku od dvije minute, a 19. listopada u Ulici nadbiskupa Čule otuđen je VW golf V. Dana 17. listopada u Ulici kralja Tomislava ukraden je BMW 320, a 14. u Vukovarskoj ulici audi A6, dok je noć prije u Ulici Ante Starčevića otuđen VW golf V. Dva dana ranije prijavljena je i krađa iste marke vozila u Zaliku - kažu iz MUP-a, navodeći da je, osim automobila, u ovom mjesecu, prema policijskom biltenu, ukraden motocikl marke Spuder YB50QT te tri bicikla, i to marki Nakamura, Cararo i Ghost, koji su bili otuđeni iz podruma ili iz ulaza zgrada.

Zabrinjavajuća je i činjenica što je u ovom mjesecu iz terenca BMW X5, u vlasništvu nizozemskog gastarbajtera, a koji je 22. srpnja ukraden u Mostaru, izvršena mafijaška likvidacija u Istočnom Sarajevu, gdje je u golfu 7 izrafalan Miroslav Lazarević (32), navodni član osuđivane automafije. Nakon toga je terenac BMW-a zapaljen zajedno s automatskom puškom u sarajevskom naselju Hrasno, a policija je u bijegu uhitila dvojicu sumnjivaca, Aleksandra Bulatovića (30) iz Istočnog Sarajeva i Sašu Vidovića (34) iz Bijeljine. Samo nekoliko dana nakon toga, na sarajevskoj Ilidži izgorjela je škoda octavia s lažnim oznakama, koja je također ranije ukradena u Mostaru. Tek se pretpostavlja da su nepoznati kradljivci doživjeli prometnu nesreću udarivši u zaštitnu ogradu pa kako bi prikrili tragove zapalili su vozilo. Inače, kako je strah vlasnika za svoje “limene ljubimce” više nego opravdan, govore podaci Federalne uprave policije.

Naime, u FBiH u prošloj godini ukradeno je 1100 automobila. Zanimljivo je da su u istom razdoblju u RS-u ukradena “svega” 172 auta, što je šest puta manje u odnosu na FBiH. Automobili se najviše kradu u Sarajevskoj županiji gdje je, prema navodima FUP-a, u prošloj godini otuđeno 728 vozila, slijedi Tuzlanska županija sa 114 te Srednjobosanska gdje je bez svojih auta ostalo 98 vlasnika. U dolini Neretve ukradeno je 75 vozila, od toga najviše Volkswagenovih (54). Najviše auta ukradeno je u Mostaru, i to najčešće u naselju Bijeli brijeg te Vukovarskoj i Splitskoj ulici. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije