Sud u Tesliću

Napadači koji su pretukli Bogdana Rakića osuđeni ukupno na 64 mjeseca zatvora

04.09.2017.
u 18:06

Armin Jašarević (24) i Branko Jurić (23) osuđeni su danas u Osnovnom sudu u Tesliću na po dvije godine i osam mjeseci zatvora za brutalno premlaćivanje 19-godišnjeg Bogdana Rakića iz Teslića koje se dogodilo u studenom prošle godine, piše Nezavisne novine. 

Optuženi nisu nazočili izricanju presude. 

Podsjećamo, prethodnom dogovoru, a s ciljem da zastraše Rakića, Fiat Puntom, kojim je upravljao S.A., Jašarević i Jurić su odvezli Bogdana na planinu Borja. Tijekom vožnje su ga pitali "što si nas drukao policiji". Po dolasku na Borje, optuženi je rekao vozaču da zaustavi i ugasi vozilo i ostavi upaljena kratka svjetla, te da ostane u autu. Jedan od optuženih je udario Rakića u grudni koš nakon čega se prevrnuo nekoliko metara nazad. 

Kako se navodi u optužnici, na njihovo naređenje da dođe do njih, Bogdan je došao, nakon čega ga udaraju nogama. Jedan od osuđenih je izvadio škare iz jakne, te su mu počeli sijeći kosu, bradu i lijevu trepavicu na oku. Rakić pada, otežano diše, dok mu krv ide iz usta i iz nosa, ali se tortura ne završava. Naredili su mu da se skine gol. Nešto kasnije naređuju mu da se obuče, a dok se Bogdan oblačio, dobiva novo naređenje - da donjim  vešom obriše krv iz nosa i usta. 

Osuđeni tada iz vozila vadi sajlu i njome veže Rakića za drvo, a pošto se Bogdan žali da otežano diše, odvezao ga je, ali iživljavanje ne prestaje. Naredili su mu da se baci unazad niz liticu u šumi, na što ih je on molio da to ne radi, ali se na kraju ipak morao baciti. Zatim ga jedan od njih pita je li žedan, a kada je rekao da jeste, naređuju mu da pije urin, govoreći mu "evo ti, pij". Nakon što je popio urin, nastavljaju ga mlatiti, a zatim mu naređuju da sjedne u vozilo, nazad, iza suvozača, te kreću prema Tesliću.

Ostavljen je pred kućnim vratima. Slučaj su prijavili radnici Doma zdravlja Teslić nakon što je tada 18-godišnjeg Bogdana majka dovela s teškim tjelesnim ozljedama i bez svijesti. Pao je u komu i proveo u bolnici duže vrijeme na liječenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije